Historien om Delirious
Journal

Historien om Delirious

av Mathias Stering den Sep 07, 2022

DELIRIOUS EYEWEAR är Italiens nya stjärnskott på glasögonmarknaden. Märket blev nyligen prisat av Vogue Italia, som uppmärksammar unga mode- och designtalanger som fortsätter Made in Italy-traditionen. DELIRIOUS grundades 2012 av Marco Lanero och de håller snabbt på att bli ett av Italiens yngsta framgångshistorier inom oberoende glasögonföretag. Allt började då Marco var på semester i norra Italien och kom i kontakt med en hantverkare som han tillsammans med gjorde sina första egna glasögonbågar. Bågarna väckte enormt stor uppmärksamhet både som vänner som hos okända människor. Marco investerade i en graveringsmaskin och började själv experimentera och sälja bågar till folk i sin bekantskapskrets.

 

DELIRIOUS tanke har alltid varit att designa modeller av högsta kvalité som deras kunder älskar att bära, och inte har att göra med vilken logotyp som pryder bågen. De strävar enbart efter ett raffinerat hantverk där de finaste materialen kombineras perfekt med formens renhet. Stilmässigt inspireras Marco och hans designers inte av någonting från vårt moderna samhälle. De strävar efter att få arbeta fritt, med ett opåverkat sinne där deras enda förebild är karaktärsfyllda vintagekollektioner från tidigare århundraden.

 

Tillverkningen av DELIRIOUS flesta bågar sker i Cadore, vid foten av Dolomiterna, hemmet för den italienska glasögonindustrin. Nyligen har de även utökat sin produktion till Japan för bågar som innehåller japanska material. Oavsett om produktionen sker hemma i Italien eller i Japan utförs de av noggrant utvalda hantverkare som ansvariga för hela den handgjorda produktionen.

Relaterade artiklar
Historien om Sato

Historien om Sato

Läs mer
Historien om Lazare Studio
Historia

Historien om Lazare Studio

Läs mer
Solglasögon 2024 - Nyheter & Trender
Ahlem

Solglasögon 2024 - Nyheter & Trender

Läs mer
Jacques Marie Mage X The Velvet Underground - 'Vicious' kollektionen

Jacques Marie Mage X The Velvet Underground - 'Vicious' kollektionen

Läs mer