NATTLINSER (Ortho-k)

Nattlinser & Prevention av närsynthet

På Bågar & Glas tillpassar vi även nattlinser (Ortho-K). Nattlinser är en stabil lins som omformar hornhinnan när du sover och gör att du ser bra på dagen – helt utan synhjälpmedel! De kan även hjälpa till att bromsa utvecklingen av närsynthet och lämpar sig därför extra bra till yngre personer med närsynthet i familjen.KAN JAG FÅ SKARP SYN IGEN UTAN GLASÖGON, KONTAKTLINSER ELLER LASER-OPERATION?

Med hjälp av nattlinser är detta möjligt! Nattlinsen är en stabil kontaktlins med speciella egenskaper som används på natten. Under tiden du sover omformar linsen din hornhinna. När du vaknar upp på morgonen tar du ut linsen och ser bra hela dagen utan att använda glasögon eller kontaktlinser.

ÄR NATTLINSER ETT ALTERNATIV TILL LASEROPERATION?

Korrektionen som skapas med hjälp av nattlinser ger, till skillnad från operation, ingen varaktig förändring. När du slutar använda linserna kommer ditt synfel tillbaka. Nattlinserna ger samma resultat som operation, en tydlig syn utan glasögon eller kontaktlinser men utan samma risker.

HUR FUNGERAR NATTLINSER?

Nattlinser omformar ögats hornhinna under tiden du sover så att du dagen efter har ett tydligt seende helt utan korrektion. Linsen har en speciell design som är konstruerad efter varje enskilt öga. Redan efter första natten kommer du uppleva en märkbar förändring och som regel uppnår man fullt resultat efter 1 till 4 veckor.

Effekten av nattlinserna varar minimum 16 timmar. Ju svagare styrka desto längre effekt.

VEM KAN ANVÄNDA NATTLINSER?

Nattlinser kan användas av personer med mild till moderat närsynthet och brytningsfel (upp till -4,50 D och brytningsfel upp till -2,5 D).

Personer med ögonsjukdomar kan inte tillpassas med nattlinser. På Bågar & Glas utvärderar vi om dina ögon har förutsättningarna för att använda nattlinser.

HUR FÅR JAG NATTLINSER?

Under ditt första besök på Bågar & Glas kommer en kontaktlinsspecialist utvärdera om nattlinser passar dina ögon. Vid nästa besök provar du linserna och får en grundlig instruktion om hur du sköter linserna. Du får med dig ett vätskepaket speciellt lämpat för dessa linser.

I början sker återbesöken en gång i veckan fram till att önskad effekt uppnås. Därefter sker kontrollerna halvårsvis eller vid behov. Linserna byts ut en gång per år. Detta för att upprätthålla optimal effekt och sundhet i ögonen. 
Kontakta oss så berättar vi gärna mer.

PRISER

Tillpassning 1550kr (engångskostnad).

Linser för 1 års förbrukning 5590kr där återbesök ingår.

Skötselprodukter efter behov ungefärlig kostnad per månad 300kr.

Är du är intresserad av att ta reda på om Nattlinser kan passa dig eller någon i din närhet? 

Kontakta oss så berättar vi mer!