Villkor

BAGARGLAS.SE DRIVS AV Bågar och Glas i Gamla Stan Aktiebolag(556067-5786) NEDAN KALLAT BÅGAR & GLAS. GENOM ATT BESTÄLLA PRODUKTER VIA BÅGAR & GLAS ACCEPTERAR DU NEDANSTÅENDE KÖPVILLKOR.

Priser som anges inklusive moms i ursprungsvalutan svenska kronor (SEK) är de gällande. Avvikelse från villkoren är giltiga endast om båda parter har signerat särskilt avtal som reglerar detta.

BESTÄLLNING

För det fall beställaren är under 18 år så måste målsmans tillstånd inhämtas före köpet genomförs. Beställning som görs i annan persons namn utan dennes medgivande, eller på annat sätt som medför att Bågar & Glas lider ekonomisk skada, polisanmäls. Försäljning till minderåriga sker ej utan målsmans godkännande.

LEVERANS OCH AVBESTÄLLNING

Beställningar behandlas och levereras så snabbt som möjligt. För transport anlitas Post Nord, Bring Frigo Scandia AB, DHL Freight (Sweden) AB och DHL Express (internationellt). För de fall du har ett brevinkast till ditt boende ber vi dig notera att produkterna ska förvaras oåtkomliga för barn och husdjur.

I fall när kunden anser att leverans dröjer på sådant sätt att denne ej längre önskar leverans av beställning, är det kundens ansvar att beställningen avbeställes i enlighet med våra köpevillkor.

Avbeställning av produkt eller tjänst som anskaffats eller färdigställts speciellt för kunden, är ej möjlig. Konsumenten har rätt att avbeställa fram tills dess att konsumenten mottagit varan alternativt ankommit till ombud.

På varje beställning debiteras en fraktavgift på 49 kr per försändelse för beställningar under 799 kr. För beställningar över 799 kr erbjuder vi fri frakt inom Sverige. Internationella beställningar debiteras enligt DHL Express egna kostnader beroende på destination.


Avbeställning är ej giltig förrän kunden fått bekräftelse från oss.

BETALNING

Moms ingår i alla priser. Alla våra betalningar hanteras av Nets. Som privatkund kan du betala med kort, direktbetalning eller mot avbetalning. Har du inte handlat med Nets tidigare kommer det vid köpet att göras en mikroupplysning för att vi skall kontrollera din kreditvärdighet. Dina personuppgifter behandlas då tryggt i enlighet med personuppgiftslagen. Nets uppfyller kraven för PCI DSS och innehar SSL-certifikat.

ÄGANDESRÄTTFÖRBEHÅLL

Alla varor förblir Bågar & Glass egendom tills dess full betalning erlagts.

ANSVAR FÖR FEL

Bågar & Glas ansvar för fel i leverans är begränsad till gällande försäljningsvillkor. Vi bär inget direkt eller indirekt ansvar, men ej begränsat till, driftsavbrott, dataförlust, merarbete eller annan ekonomisk skada.

REKLAMATIONSVILLKOR

Det är lämpligt att kunden ankomst kontrollerar leverans för att verifiera att denna är riktig och felfri. Vid reklamation skall kund kontakta oss på telefon eller via e-post och uppge ordernummer samt orsak till reklamationen. Därefter träffas överenskommelse för hur retur och ersättning ska hanteras. Vid godkänd reklamation bekostar vi frakten. Konsumenten har 3 års reklamationsrätt.

Bågar & Glas förbinder sig att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

ÅNGERRÄTT

Konsumenter har rätt att ångra köpet inom 30 dagar. I det fall plomberingen på glasögon är bruten gäller inte ångerrätt. I det fall varan är använd och inte längre i oförändrat skick sker avdrag på full återbetalning. Returfrakten bekostas av kunden. I fall av återbetalning, betalas pengarna tillbaka inom 14 dagar från mottagen varan. Konsumenten kan dock få vänta tills dess att varan har kommit åter eller tills konsumenten har lämnat bevis på att varan återsänts. Ifall av frågor kan kunden kontakta vår kundservice på norrland@bagarglas.se eller gamlastan@bagarglas.se
Alla etiketter på Bågar & Glas produkter är på svenska eller engelska.

Linser eller produkter från Ögonapoteket kan ej returneras efter leverans.

OUTLÖST FÖRSÄNDELSE

För försändelse som ej löses ut varpå paketet går i retur till Bågar & Glas, debiteras en avgift om 199 kr för Bågar & Glass kostnader i samband med returhantering och frakt. Vid upprepade försök att leverera ut paket till kund debiteras avgiften en gång per outlöst försändelse.

FORCE MAJEURE

Händelse såsom krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut, fördyrande omständigheter samt därmed jämförbar händelse utanför Bågar & Glass kontroll, vilken ej skäligen kunnat förutses, skall hänföras till force majeure, vilket innebär att Bågar & Glas befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingångna avtal.

TILLÄMPLIGHET

Dessa köpevillkor är tillämpliga där svensk eller annan tillämplig lag ej föreskriver villkor som är i konflikt med dessa.

ÖVRIGT

Bågar & Glas förbehåller sig rätten till ändring av all information, inklusive men ej begränsat till priser, tekniska specifikationer och produkterbjudanden, utan föregående avisering. Vid eventuell slutförsäljning till uppgivet pris, p.g.a. att ett försäljningsobjekt utgått, eller p.g.a. ett felaktigt pris har Bågar & Glas rätt att häva köpet och återbetala eventuella inbetalda belopp på bästa sätt.