SYNUNDERSÖKNING
FÖRETAGSKUND

SYNUNDERSÖKNING TERMINALGLASÖGON

Glasögonundersökning
för företag

Synen är ett av våra absolut härligaste och viktigaste sinnen i livet, och även helt avgörande för att kunna arbeta på bästa möjliga sätt. Din arbetsgivare är skyldig enligt arbetsmiljöverkets föreskrifter att se till att du som sitter minst en timme per dag framför en skärm får göra en gratis synundersökning och få eventuella terminalglasögon.

Hur vet jag ifall jag har dålig syn och behöver glasögon?

Det är svårt för dig som aldrig haft behovet av glasögon eller linser att veta när det är dags att gå till en optiker för att få hjälp. Synfel smyger sig på oss väldigt sakta, ofta så sakta att vi inte uppfattat att synen försämrats utan tagit det hela som ett nytt normalt tillstånd. På ditt arbete är det ofta kritiskt att kunna se bra, och länge, på både datorer och bärbara skärmar. Om du lyssnar på din kropp så finns det flera signaler som säger till när det börjar bli dags för en synundersökning och tänka över möjligheten att skaffa ett par terminalglasögon.

Symtom – när är det dags för terminalglasögon?

• Oftare ont i huvudet

• Ser mindre bokstäver sämre

• Känner dig oftare trött i ögon

• Sveda i ögonen 

• Svårighet att få eller behålla skarp syn på skärmen

• Stel i axlarna

• Svårighet att koncentrera sig lika länge som förr 

• Känner dig oftare trött


Om du känner igen dig i någon av dessa symtom är det alltid bra att börja med en synundersökning. 

Vad är det för skillnad på terminalglasögon
och mina vanliga brillor?

Tänk dig att sitta på en hård trästol hela din arbetsdag: AJ! – en ergonomisk kontorsstol ger istället avlastning och stöttning åt din kropp. Terminalglasögon är i samma syfte, men för musklerna i och kring dina ögon. Ett arbetsredskap för att du ska kunna utföra ditt arbeta bättre, på ett för dig skonsammare sätt.

Våra kroppar och ögon inte är anpassade att sitta stilla och fokusera på digitala skärmar flera timmar per dag. Inuti ögat finns en lins som är bra på att växla fokus mellan olika avstånd, detta styrs av en muskel. Vid skärmarbete är den muskeln aktiv i flera timmar och det kan ge värk, suddig syn, svidande ögon. Det är väldigt vanligt att många behöver ge ögat lite hjälp och avlastning då de passerat 40 år, då ögonlinsens kapacitet försämrats. Då vi nästan hela dagarna sitter med en skärm framför oss, både innan, under, och efter jobbet behöver många skärmglasögon tidigare än så.

Vill du gärna komma till oss för att kontrollera din syn och eventuellt förskaffa arbetsanpassade glasögon / terminalglasögon, hör dig för med din arbetsgivare om det är okej för dig att redovisa kvitto från oss för detta. 

 

Tid och pris för Synundersökning som företagskund - 45 min, priset beror på ditt företags avtal. 

Har ditt företag ett avtal med Bågar & Glas, klicka nedan för att boka en tid. 

Rinf för att boka tid för undersökning som företagskund

Teckna avtal för ditt företag med Bågar & Glas

Vill ditt företag teckna avtal med Bågar & Glas för att ombesörja medarbetares ögonhälsa, fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi inom kort. 

Skriv "Företagskund" i ämesraden.