SKÖTSELRÅD

Boka tid för en synundersökning

SÅ TAR DU HAND OM DINA GLASÖGON OCH SOLGLASÖGON

Oavsett om du är beroende av dina glasögon varje dag eller bara vid behov ska du trivas i dem länge. För att se bra ut och se bra ut gäller det att glasen är rena och att bågen behåller sin justering.

Justering

Dina bågar kan behöva justeras ett par gånger per år, ungefär i samma veva som däcken byts på bilen. Apropå bil, att köra utan att ha god sikt genom rutorna är olagligt. Riktigt så illa är det inte med smutsiga glasögon, men vi tycker att du och brillorna förtjänar bättre!

Vi rekommenderar att du rengör dina glasögon minst en gång per dag.

Använd Bågar & Glas egna putsspray

Spraya fram o baksida, gnugga in och torka av med hushållspapper. Avsluta putsningen med en ren mikrofiberduk. När sprayen tar slut tar du en sväng förbi oss så fyller vi på din flaska utan kostnad.

Tvätta putsduken

Mikrofiberduken är suverän på att dra åt sig smuts! Det innebär att du efter ett tag sprider ut smutsen snarare än rengör dina glas med den. Tvätta dina mikrofiberdukar i 40 °C, men använd inte sköljmedel.

Använder du sköljmedel riskerar du ränder på glasen nästa gång du putsar dem.

Ta på och av glasögonen med båda händerna

Ta på och av glasögonen med båda händerna, annars kommer ena gångjärnet snabbt bli slappt och bågen sitta snett i
ansiktet.

Använd även två händer ifall du behöver skjuta upp bågarna på näsan igen. Och kladda aldrig på glaset med dina fingrar. Rör enbart skalmen.

Undvik hetta

Antireflexbehandlingen på plastglas och mineralglas gillar inte höga temperaturer. Ånga är värst så backa undan ifrån ugn och kastruller köksmästar’n. Bastubad sker i blindo. Samt handtvätt och sköljning av bågarna sker i kallt eller ljummet vatten.

I värsta fall kan ytbehandlingen på glasen krackelera, och tyvärr går det inte att laga utan då behövs nya glas. Detsamma gäller för repor.

Använd ditt fodral

För att undvika repor och slitage, kom ihåg att dina glasögon har ett hem - i medföljande fodral. Förvara brillorna i fodralet när du inte använder dem. Om du inte har något fodral med dig kan du lägga glasögonen på en säker plats med glasen uppåt.