ZEISS VISION CARE

VILKA GLAS ÄR BÄST?

Det bästa glasvalet för dig beror både på ditt recept och dina behov. Vi tillpassar framförallt kvalitetsglas från Zeiss Vision Care. Alla glasaktörer utmärker sig, dock föredrar vi Zeiss på grund av deras krispiga optik, ytbehandlingen och den lätta tillvänjningen. Vi har lagt lägstastandarden högt och det bästa för dig främst!

Glasen du får rekommenderade till dig efter en undersökning hos oss är motiverade med mätningar och en ärlig analys av dina behov. Glas som anpassas till dig – inte som du behöver anpassa dig till!

Varför Zeiss glas?

Förutom att du får fullt UV-skydd även i klara glas från Zeiss tycker vi att några områden utmärker sig.

• i.Scription –

• Clearview - enkelslipade lagerglas med freeformteknik

• Smartlife

• Ytbehandlingen – Duravision Platinum

i.Scription

En av de första mätningar du får göra vid en synundersökning, hos vilken optiker som helst, är i en så kallad autorefraktor.

Du vet, man får titta på en bild (segelbåt/luftballong/stuga) som kommer och går i skärpa. En relativt simpel mätning av ögats centrala 3 mm som ger ett ungefärligt värde på styrkorna till ditt recept. Men redan här skiljer det sig åt!

Vi har en i.Profiler från Carl Zeiss Vision.

Den mäter kurvaturen på hela din hornhinna. Likt en kartbild med höjdskillnader, en topografi. Är ögat rundat likt en boll eller amerikansk fotboll. Kanske rent av oregelbundet i sin form? Hur stabil är tårvätskan, finns det grumlingar, hur stor är pupillen, hur mkt varierar den i storlek.
Skiljer sig mätningarna åt mellan ögonen?

Den här mer omfattande mätningen ger oss möjlighet att ge dig ditt bästa mörkerseende, färgseende och kontrastseende. Balansen mellan ögonen blir bättre och framförallt blir synkvalitén högre!

Detta tillägg går att få på alla Zeiss glas och är något vi är stolta att kunna erbjuda våra kunder.

Clearview

Ett enkelslipat glas tillverkat med samma avancerade teknik som progressiva glas, så kallad freeform-teknik. ZEISS ClearView enstyrkeglas erbjuder bättre seende för dig och mindre förvrängningar sett utifrån.

Ett glas som är upp till 49% planare och 16% tunnare. Helt enkelt vackrare och bättre än vanliga glas.

Modern optik med snabb leverans tack vare, som första leverantör i världen, freeformteknik på lagerglas! Det bästa av två världar.

Smartlife

Du har säkert hört talas om datorglasögon, men har du hört talas om glasögon till Mobil & Smartphone?

Vi spenderar mer och mer tid framför våra mobilskärmar. Kolla statisktiken i din mobil, det är ofta mer än man tror. Den här utvecklingen har lett till att vi förändrat vårt visuella beteende.

Vi hajade till när vår kontakt på Zeiss berättade att inför att de släppte det här glaset hade det gjorts en studie av hur ögonrörelserna påverkas av mobiltelefoner.

De hade noterat hur försökspersonerna flyttade blicken då de tittade på en tavla över ankommande och avgående flyg (långt håll) och ner till sin telefon. Bara av att HÅLLA I en telefon (utan att titta på den) flackade blicken oerhört mycket mer. Stressande för dina ögon och din hjärna.

Det är därför väldigt viktigt att vi anpassar oss efter den här förändringen i våra liv eftersom våra ögon kanske inte har hängt med i svängarna. Då kommer Smartlife in i bilden.

Glasen Zeiss Smartlife är skapade för att du ska kunna se tydligt på nära och långt avstånd och i en av testerna sa 88 % att de upplevde avslappnat seende på alla avstånd. Finns på både enkelslipat och progressivt alternativ.

Duravision Platinum

ZEISS glas med DuraVision Platinum-behandling är tre gånger hårdare än plastglas från ZEISS med traditionell behandling, och 35 % hårdare än antireflexbehandlade mineralglas från ZEISS.

Ytbehandlingen på varje DuraVision Platinum-glas består av nio ultratunna lager: först förses grundglaset med en hårdhetsbehandling, följt av olika antireflexbehandlingar varav en antistatisk, och slutligen med CleanCoat-skiktet. Detta översta lager förseglar glaset och skapar en alldeles slät yta. Smuts och fukt pärlar av och ger ett perfekt glas som är lätt att rengöra.

Glas som är lätta att rengöra får mindre slitage och håller längre.

Fullt UV skydd: även i klara glas. Alla vanliga glasögonglas från ZEISS har UV-skydd på samma nivå som de bästa solglasögonen – fullt UV-skydd upp till 400 nm.

Boka tid för en synundersökning