Solglasögon 2024 - Nyheter & Trender
Journal

Solglasögon 2024 - Nyheter & Trender

av Mathias Stering den Mar 20, 2024

Ryktet går att solen är på väg tillbaka närt som helst. Äntligen! Solglasögon är en fantastisk accessoar att investera i. Men vad ska du ha att möta vårsolen i? Vi på Bågar & Glas kan guida dig med säsongens nyheter, förklara vilka trender som kommit samt vilka klassiska stilar som håller i sig.

Harvey Moscot som idag är VD för glasögon märket MOSCOT brukar säga att det första man ser i en persons ansikte är glasögonen. Man ser inte skorna först, eller deras byxor. Men en persons glasögon säger något, de avslöjar berättelse om vem dem är. Vi kan inte annat än att hålla med om det. Välj ett par solglasögon som förstärker din egen personlighet. Rätt bågar kan göra en hel look.

Vi på Bågar & Glas ger dig tips på SJU OLIKA STILAR från både klassiska modeller och nyheter och trender som figurerar, så kan du själv välja vad som passar din personlighet bäst. 

Petit cool

Att våga uttrycka sig i mindre och mer kantiga bågar är definitivt ett statement våren 2024. Vi har döpt trenden till ”Petit Cool” då den refererar till en lite mer, på ytan, nonchalant stil. Men misstro inte, allt är väl genomtänkt och modemedvetenheten hög även om den uppfattas som mer avslappnad. Tänk en blandning av subkulturell stil och attityd som är förknippad med Japan. 

Den intellektuella sidan av dig får ta plats i ett mindre solglasögon, gärna i materialet metall och en inte fullt så mörk toning på glasen. Petit cool, ett självklart inslag för en självklar solglasögonbärare!

Nostalgi 90-tal

90 talet höll i sig i 10 år senast (1990-1999). Vi klarar en andra säsong med samma retro influenser. I år ser vi att nostalgin mjuknat en aning. Den kantiga och smala grunestitiken finns kvar men linjerna har omformats en aning, fasetter har lagts till och trenden känns i år därför lite mjukare. En fördel för de flestas ansikten. Med dessa brillor missar du ingenting och du är självklar i alla sammanhang med klös i! Att flörta med 90-talet i dina solglasögon visar tydligt att du är modemedveten samtidigt som du inte räds att göra ett avtryck på din omgivning. Lite svårare musik i lurarna och med bestämda steg tar du och dina solbrillor er an våren 2024!

Limiterade statement

Det har inte undgått någon att lyxvaruhandeln aldrig gått så bra som den gör nu. På Bågar & Glas märker vi detta genom att våra mer speciella och limiterade varumärken fått ett enormt uppsving. ”Understated luxury” är vår devis. ”If you know, you know”. Detta innebär inga logotyper. Istället har våra lyxvarumärken fokuserat på små intrikata detaljer i designen, exklusiva materialval och en kvalitet utöver det vanliga. Helt enkelt - mästerhantverk! Att det finns en historia kopplat till våra märken, lyfter så klart också känslan av att detta är något mer än ett par ”vanliga” solglasögon. Att få möjligheten att äga något sällsynt och eftertraktat ger en känsla av stil och medvetenhet. Klassiska former är att föredra då materialen och detaljerna i bågarna är iögonfallande i sig. Satsa på en klassisk pilot alternativ en form som flirtar med den wayfarer looken. Din speciella solglasögonbåge ska vara med dig för lång tid. Välj med omsorg en form gör dig lycklig både på in- och utsidan.

All about details

Att vi gillar detaljer på Bågar & Glas vet de flesta av våra kunder om. Därför är det extra roligt att solgasögonmodet i vår bjuder på en hel del av detta i form av bland annat intressant lek med material. Vi ser metall som är hamrad och ger fantastiskt vackra uttryck, acetat som behandlats på ett sätt så att olika mönster kommer fram. Detta gör bågarna så mycket mer intressanta och unika i sitt uttryck. Detaljer kan ju också i vår värld också vara saker som inte är lika synliga (så som gångjärn och skruvar). Här lyfter vi fram de riktigt synliga detaljerna och tycker att du som söker en exceptionell look ska kika närmare på dessa solglasögon:

 

Safe and Sound

Klassiker finns av en anledning. Alltid säkra kort, alltid fina och tidlösa objekt. Med andra ord: Du ska alltid ha minst ett par ”go to” solglasögon i din garderob. Alla passar i en klassiker. Du ska bara hitta just din form. Klä upp eller ner en klassiker – inga problem. Trender kommer och går. Klassikern finns med dig i vått och torrt! Tips från coachen är att satsa på extra bra kvalitet när det kommer till dina klassiker. Detta är solglasögon som kommer vara med dig länge. Kanske är det här ditt intresse för limiterade brillor väx till liv…

La Femme

Okej, ladies – all the ladies!!! Dags att släppa fram den kraftfulla kvinnan i dej. Den självsäkra kvinnan, den coola kvinnan som ingen sätter sig på, som går sin egen väg och som har sin egna stil! La Femme är här och har varit här i flera säsonger. Det är vi så glada för och vi omfamnar kvinnan som bara den på Bågar & Glas. Stora, feminina modeller som får ta plats i ditt ansikte. Alla ser dig i dessa solglasögon och det är precis så det ska vara! Stilsäkra former, lekfullhet i färger blandas med snygga fasetter som gör bågarna än mer intressanta och detaljrika. Låt oss inspirera dig med våra favoriter!

 

Playful

Vem vill inte vara just det: Lekfull! Underbart tycker vi, att lekfullhet även går att uttrycka i sina solglasögon. Utstickande färger och former. Finns något för alla som vågar bjuda på sig själv och vill tala om för världen att det är bäst att se livet från den ljusa sidan!  Garanterat en konversationsstartare på vårens utecaféer och barer. Bågar & Glas kunder som vågar uttrycka sig lite mer med sina bågar sköter 90 % av vår marknadsföring. Hjälp oss med den du också genom att satsa på lite färg och roliga former i sommar!

Berätta vem just du är

Trotts alla rådande trender är det viktigaste att bågarna sitter bra på just dig och att du själv trivs i dem. Är det ditt enda par solglasögon kan det vara klokt att välja ett par bågar som är mer subtila och stilrena, har du flera par vill vi varmt rekommendera dig att våga välja ett par som sticker ut lite mer. Ett par bågar är det första man ser i ansiktet när man möter en person. Välj därför ett par solglasögon som berättar vem du är som person. 

Du är mer än välkommen in till någon av våra butiker så ska vi hjälpa dig att hitta ett par som du kommer trivas i.

Cheerio!

 

SHOP NOW - Se alla utvalda solglasögon i artikeln

SHOP NOW - Se alla solglasögon i webbshoppen

LÄS MER - Om våra Varumärken

LÄS MER - Om Bågar & Glas

LÄS MER - Till B&G Journals

BOKA TID - Synundersökning 

Relaterade artiklar
Historien om Sato

Historien om Sato

Läs mer
Historien om Lazare Studio
Historia

Historien om Lazare Studio

Läs mer
Jacques Marie Mage X The Velvet Underground - 'Vicious' kollektionen

Jacques Marie Mage X The Velvet Underground - 'Vicious' kollektionen

Läs mer