Jacques Marie Mage X The Velvet Underground - 'Vicious' kollektionen
Journal

Jacques Marie Mage X The Velvet Underground - 'Vicious' kollektionen

av Mathias Stering den Nov 20, 2023

 Vi på Bågar & Glas extremt glada att få presentera den nya JMM x The Velvet Underground - Vicious kollektionen som är en hyllning i extremt begränsad upplaga till modet, mystiken och det alternativa från ett av de mest inflytelserika banden någonsin. Jacques Marie Mage officiella samarbete med The Velvet Underground Estate (med början 2019) har resulterat i flera modeller inspirerade av de faktiska bågarna som bars av bandmedlemmarna Nico, Lou Reed och John Cale.

THE VELVET UNDERGROUND var ett amerikanskt band som bildades 1964 i New York av Lou Reed och John Cale. Namnet på bandet tog de från en gammal välläst bok de tidigare lagt fingrarna på som handlade om sadomasochism. Bandet var aldrig kommersiellt framgångsrika och sålde inte många skivor. Ändå anses Lou Reed och John Cale ha bildat en av de mest viktigaste och mest inspirerande banden i moden tid. Andy Warhol var gruppens manager och de fungerade ursprungligen som husband vid Warhols studio The Factory i New York.

 

Vicious

Den senaste kreationen för Jacques Marie Mage’s pågående samarbete med The Velvet Underground är glasögon inspirerade av de bågar som bars av Lou Reed när han jobbade på sitt andra soloalbum 'Transformer' som blev en milstolpe för glamrockgenren. Albumet producerades av David Bowie och Mick Ronson.

 

VICIOUS är en helt ny modell från The Velvet Underground by Jacques Marie Mage sammarbetet. Bågen har en väldigt modern och atitydsfulla 'wrap around' form med en distinkt brygga, samt utsmyckad med JMM’s signatur gångjärn.

 

De limiterade glasögonen THE VICIOUS levereras i en anpassad box i metalliskt silver, en referens till foliedekoren på Andy Warhols fabrik. Bågarna kommer sedan även i ett stort glasögonfodral i silver med en jubileumsputsduk.

Webbshoppen - JMM x The Vicious Velvet Underground 

’The Velvet Underground and Nico’

Om du tänker bära ett par glasögon inspirerade av Lou Reed bör du först lyssna på bandets kanske mest ikoniska LP ’The Velvet Underground and Nico’ släpptes 1967. Skivan präglades av en experimentell ton med provokativa och ärliga texter om droger, BDSM och skandalösa societeter. Några av de mest framstående låtarna från albumet är Sunday Morning, Femme Fatal, Venus in Furs och Chelsea Girls. Gruppen kom med sitt nya sound och laglösa stil att bredda vägen för och inspirera efterkommande ikoner som David Bowie, Patti Smith Group, Nirvana, Red Hot Chili Peppers och Kings of Leon för att bara nämna några.

 

Hall of Fame

Skivan ’The Velvet Underground and Nico’ är listat på plats 13 på Rolling Stones The 500 Greatest Albums of All Time och har beskrivits som "det mest profetiska rockalbumet som någonsin gjorts". 1996 valdes äntligen The Velvet Underground in i Rock and Rollens Hall of Fame. Även om skivan enbart först såldes i blygsamma 30 000 exemplar så sägs det alla som köpte just en av dessa skivor själva startat ett band efteråt.

 

Exklusiv vinylplatta

Ett av Jerome Mage utvalt antal av THE VICIOUS glasögon kommer även att ackompanjeras av en officiell dubbel-LP av vinyl med soundtracket från The Velvet Underground, en dokumentär av Todd Haynes. Vi på Bågar & Glas har skivan som numera ligger och väntar på dig.

 

The VISCIOUS hittar du i butiken hos oss på Bågar & Glas samt i vår webbshop.

 

Utforska - Bågar & Glas startsida.

Utforska - Bågar & Glas webbshop

Utforska - Jacques Marie Mage

Relaterade artiklar
Historien om Sato

Historien om Sato

Läs mer
Historien om Lazare Studio
Historia

Historien om Lazare Studio

Läs mer
Solglasögon 2024 - Nyheter & Trender
Ahlem

Solglasögon 2024 - Nyheter & Trender

Läs mer