SYNUNDERSÖKNING
LINSER

SYNUNDERSÖKNING LINSER

Kontaktlinsundersökning

Nästan alla som har någon form av synfel kan använda kontaktlinser för att korrigera sin syn. Oavsett vilken anledning som gör att du vill använda ögonlinser rekommenderar vi dig som linskund att göra en undersökning för kontaktlinser varje år, för att se att ögonens hälsa är bra, att linserna du använder fungerar till belåtenhet och är den rätta sorten för just dig. Det kommer ständigt nyheter på kontaktlinsmarknaden och vi är experter på att hitta rätt linser för dina behov.

Om du är i behov av glasögon och ibland upplever att bågarna är ”i vägen” för dig så kan ögonlinser vara ett bra alternativ för dig att alternera med. Vi kan hjälpa både dig som är en van linsbärare och dig som aldrig använt kontaktlinser förut. För oss är det viktigt att du känner dig trygg och bekväm med att veta hur du sätter in och tar ut kontaktlinserna, samt hur du sköter om dem på bästa och enklast sätt.

Linsmarknaden har gjort så stora framsteg den sista tiden att det i stort sett finns linser för allas behov. Det finns dagslinser eller endagslinser som de också kallas, progressiva, astigmatiska, 2 veckorslinser, månadslinser, nattlinser och dygnet-runt linser. Det viktigaste är att du känner att du får rätt kontaktlinser för just dig och dina behov och livsstil. 

Väldigt många människor kan bära linser oavsett vilket synfel de har för att korrigera sitt synfel. Det finns ingen åldersgräns för vem som kan använda linser, men det är viktigt att du gör en synundersökning för linser en gång om året så att våra optiker hinner upptäcka eventuella förändringar i dina ögon, eller om ditt synfel förändras. Förutom att se till att du har rätt ögonlinser för just dig är det även viktigt att se till att dina ögon mår så bra som möjligt.

På Bågar & Glas tillpassar vi även nattlinser (Ortho-K). Nattlinser är en stabil lins som omformar hornhinnan när du sover och gör att du ser bra på dagen – helt utan synhjälpmedel! De kan även hjälpa till att bromsa utvecklingen av närsynthet och lämpar sig därför extra bra till yngre personer med närsynthet i familjen.

En kontaktlinsundersökning för Dig som är van linsbärare tar cirka 45min. 

Är du ny på linser tar undersökningen cirka 1 timme. Vi bokar alltid in ett återbesök om du är ny linsanvändare.

Pris och tid för nytillpassning av linser: 60 min – 1690kr 

1 återbesök ingår. Extra återbesök 150kr.

 

Pris och tid för linskoll (van linsanvändare): 45 min – 890kr

1 återbesök ingår. Extra återbesök 150kr. 

Boka tid för en kontaktlinsundersökning