Johnny Cash, The Man in Black - by Jacques Marie Mage
Journal

Johnny Cash, The Man in Black - by Jacques Marie Mage

av Mathias Stering den Aug 09, 2023

Jacques Marie Mage’s nya Johnny Cash-kollektion med två modeller, The Cash och The Quentin, är definitivt någonting mer än bara nya solglasögon. Johnny Cash-kollektion är en hyllning till en musikalisk ikon som dansade till rytmen av sin egen trumma och som fångar hans personlighet i fantastiska handgjorda bågar. Denna limiterade solglasögon-kollektion kombinerar historia, elegans och ett genuint hantverk, samtidigt som de tar med arvet från Johnny Cash in i nutiden på ett sällan skådat elegant sätt.

THE MAN IN BLACK

John R. "Johnny" Cash (1932–2003) är en av de mest inflytelserika country artisterna genom tiderna. Denna musikaliska ikon var en otroligt produktiv artist och släppte ny musik under loppet av hela fem decennier och sålde totalt över 50 miljoner album. Hans största hits är bland annat låtar som "I Walk the Line", "Ring of Fire" och Folsom Prison Blues". Johnny’s trade mark som artist var hans djupa, distinkta röst, det speciella boom-chicka-boom-soundet, och sin mörka klädstil och framtoning, vilket gjorde honom känd som The Man in Black (mannen i svart).

FÄNGELSESPELNINGAR

Som person stod Johnny Cash ofta upp för de utsatta i samhället och propagerade bland annat för en humanare fängelsevård vilket ledde till att han vid flertalet tillfällen uppträdde på fängelser. Två av hans mest sålda skivor är liveinspelningar från de legendariska giggen han gjorde i fängelserna i Folsom och San Quentin som resulterade i listettorna At Folsom och At San Quentin. Några år senare uppträdde han även på Österåkersanstalten norr om Stockholm och framträdandet gavs ut på LPn At Österåker. 

TVÅ HANDGJORDA MODELLER

Jacques Marie Mage’s limited edition kollektion ’Johnny Cash’ består av två modeller, tillverkade för hand i Japan, som hyllar Johnny Cashs inflytelserika musik, samt både charmiga och enastående arrogans och anti-etablissemanget moral. Modellerna heter The Cash och The Quentin.

 

THE CASH

 Till webbshoppen - The Cash

The Cash är som en klassisk smörsångare med djärva ögonbryn, med andra ord en vågad men sofistikerad individ.

Den rektangulära bågen har kraftiga skalmar och är utsmyckade med Jacques Marie Mage’s signaturdetaljer i ädelmetall. Ett foto av Johnny under hans arrestering i El Paso, Texas, 1965 blev Jerome Mage’s perfekta inspiration för dessa bågar med retro känsla. I den här tvisten med lagen, åkte Johnny fast med 688 kapslar Dexedrine och 475 Equanil-tabletter (amfetamin och lugnande medel) på fickan och släpptes med en borgensumma på $1 500, och gick därifrån med ett par fantastiska solglasögon i samma stil som du själv nu kan bli stolt ägare till.

 

THE QUENTIN

Solglasögonen The Quentin är en flitig och strukturerad nödvändighet att äga som är utsmyckad med unika yxformade nitar och distinkta raka, kraftiga skalmar. Iden till dessa bågar kommer givetvis från det hyllade gigget i San Quentin State Penitentiary 1969 som blev albumet Johnny Cash at San Quentin. Johnny bar själv inte några glasögon just denna dag, men det gjorde lyckligtvis en an fångarna. En bild togs där och då, Jerome Mage fick hittade sin inspiration och nu kan The Quentin bli dina.

 Till Webbshoppen - The Quentin

 

LIMITED EDITION

Hos oss på Bågar & Glas finns The Cash i färgen Beluga och har endast tillverkats i 500 exemplar fördelade i världen. The Quentin presenterar vi i Dark Havana och Apollo och har endast tillverkats i 450 exemplar.

Relaterade artiklar
Historien om Lazare Studio
Historia

Historien om Lazare Studio

Läs mer
Solglasögon 2024 - Nyheter & Trender
Ahlem

Solglasögon 2024 - Nyheter & Trender

Läs mer
Jacques Marie Mage X The Velvet Underground - 'Vicious' kollektionen

Jacques Marie Mage X The Velvet Underground - 'Vicious' kollektionen

Läs mer