Historien om Kuboraum
Journal

Historien om Kuboraum

av Mathias Stering den Sep 07, 2022

KUBORAUM skapades i Berlin 2012 utav en italiensk trio bestående av skulptören Livio Graziottin, antropologen Sergio Eusebi, och ingenjören Antonio Pincin.  KUBORAUM är det tyska ordet för kubiskt rum. Ordet kan låta stramt, konservativt och isolerande, men varumärkets identitet och DNA är raka motsatsen till just det. Märket har blivit synonymt med något extremt och unikt i en vanligtvis stilren bransch. Livio, Sergio och Antonio refererar till sina glasögonbågar för masker. Historiskt sett har masker varit förenat med hot, lekar och spel. KUBORAUMs masker bidrar med accentuering, skydd och trygghet för sina användare. Men det viktigaste är aldrig maskerna i sig, utan allt det handlar om individen. Varje person själv ska komma till liv, lyfta fram personlighet och framhäva sin egen karaktär. 

 

KUBORAUM grundades i en gammal postlokal på gränsen mellan östra och västra delen av Berlin. Idag är denna plats fortfarande den centrala punkten för varumärkets kreativitet och fungerar som studio, showroom och flaggskeppsbutik. Berlin spelar en stor roll i företagets inspiration och utveckling då staden är en ö. Berlin är inte Tyskland, inte Europa. I Berlin finns utrymme för individen att utvecklas, en känsla av frihet. Det är en plats där allt och alla skiljer sig åt och inte ser ner på olikheter.

 

Varumärket kretsar kring berättelser, resor och kreativt trippande. Livio Graziottin, märkets designer, reser ofta runt i världen och möter kulturer, stammar och hantverkare. Därför kam man i hantverket hitta gamla traditionella tillverkningstekniker blandat med estetisk där antiken möter det futuristiska. Livio älskar att experimentera med maskerna, hamra och till om med bränna på ytans textur. Dessa processer gör inte enbart bågen unik av sitt slag, utan plockar även fram defekta skönheter i form av ärr. Precis som på oss människor. Det hjälper de som bär KOBURAUMs masker att omfamna den inre stormen och harmonin inom sig.

 

Deras slogan, "Dreamed in Berlin, made in Italy", beskriver hur maskerna pulserar med tysk inspiration, blandat med italienarnas högkvalitativa hantverk. För KUBORAUM är det lika viktigt att dansa mellan det funktionella och det estetiskt abstrakta som att leverera bågar av exceptionell kvalité. Maskerna är snidade i de bästa materialen som har sitt ursprung i deras hemland Italien.

Relaterade artiklar
Historien om Sato

Historien om Sato

Läs mer
Historien om Lazare Studio
Historia

Historien om Lazare Studio

Läs mer
Solglasögon 2024 - Nyheter & Trender
Ahlem

Solglasögon 2024 - Nyheter & Trender

Läs mer
Jacques Marie Mage X The Velvet Underground - 'Vicious' kollektionen

Jacques Marie Mage X The Velvet Underground - 'Vicious' kollektionen

Läs mer