Historien om Oscar Magnuson
Journal

Historien om Oscar Magnuson

av Mathias Stering den Sep 07, 2022

Oscar Magnuson grundade sitt självbetitlade glasögonmärke 2006 tillsammans med sin gamle vän och art director Patrik Segerström, som än idag är hans businesspartner. Tillsammans har dem tagit OSCAR MAGNUSON till Sveriges ledande glasögonmärke och ett internationellt väletablerat varumärke som säljs hos noggrant selekterade optiker och butiker. Med en tydlig nisch är dem det självklara skandinaviska high-end valet för den moderna personen. Deras bågar representerar någonting rent och modernt och uppskattas av sina kunder för sin enkelhet och höga kvalité.

 

Oscar Magnuson växte upp i ett hem fullt av kultur, modern konst, färg och design. Givetvis inspirerade det honom till att välja en kreativ bana i livet. Oscar flyttade senare till Italien för att följa sitt intresse för konst och design. Han stannade där i fem år och kom hem med både en pastamaskin, en Bachelor Degree i Industrielldesign och ett nyfött intresse för glasögondesign.

 

Efter Oscars år av studier i Italien var valet av produktionsland naturligt. Det italienska kvalitetsgaranti är känt över hela världen för sitt hantverk, tekniska kunskap och erfarenhet.  Även det italienska acetatet är materialmässigt av högsta tänkbara kvalitét, som också är det enda acetatet som är helt oljefritt och biologiskt nedbrytbar. Oscar talar flytande italienska efter sin tid i landet reser ofta ner och har etablerat en nära kontakt med både fabriker och leverantörer. ”Italienarna är passionerade människor och har en fantastisk känsla för kvalitét och design. När man visar att man verkligen bryr sig om deras arbete får man otroligt mycket tillbaka,” säger Oscar.

 

OSCAR MAGNUSONs bågar är präglat av Oscar och Patriks passion för konst, musik och design med de skandinaviska värderingarna; enkelhet, jämlikhet och hållbarhet. Signaturstilen är ledigt, balanserad, sofistikerat, enfärgat och klassiskt med en modern look.

Relaterade artiklar
Historien om Lazare Studio
Historia

Historien om Lazare Studio

Läs mer
Solglasögon 2024 - Nyheter & Trender
Ahlem

Solglasögon 2024 - Nyheter & Trender

Läs mer
Jacques Marie Mage X The Velvet Underground - 'Vicious' kollektionen

Jacques Marie Mage X The Velvet Underground - 'Vicious' kollektionen

Läs mer
Johnny Cash, The Man in Black - by Jacques Marie Mage

Johnny Cash, The Man in Black - by Jacques Marie Mage

Läs mer