Historien om KameManNen
Journal

Historien om KameManNen

av Mathias Stering den Sep 07, 2022

Att producera glasögonbågar i den lilla orten Sabae i Fukui, som ligger längst kusten vid det Japanska havet, har blivit synonymt med en produkt av absolut högsta tänkbara kvalité. Flertalet av världens mest exklusiva varumärken har valt att lägga sin tillverkning just här på grund av handlaget, erfarenheten och den tekniska innovationsförmågan som utvecklats och gått från generation till generation bland områdets hantverkare. Japanska KAMEMANNEN, som är ett av världens äldsta varumärken i optikbranschen, grundades just i Sabae redan 1917 och har varit högst delaktig i utvecklingen av detta japanska hantverk.

 

Namnet KameManNen är japanska för orden ”sköldpadda” och ”tiotusen år”, och kommer från det japanska ordspråk, "En trana lever tusen år, en sköldpadda tio tusen år", vilket var grundaren Kikujiro Kimuras vision för hållbarheten på sina bågar. Strävan att fortsätta producera bågar av absolut högsta tänkbara kvalité har alltid var en prioritet för. 1981 blev KameManNen först i världen med använda japanskt titan i sina bågar, vilket har blivit ett av världens mest eftertraktade material att, delvis eller uteslutande, producera glasögonbågar i då titan är världens hållbaraste material i densitet, och är till exempel tre gånger starkare, och 40% lättare än stål. Materialet är extremt flexibelt och hjälper att kunna justera glasögonbågarna till en perfekt individuell passform.

 

Designen av KameManNens bågar har aldrig påverkats av mode eller rådande trender. Kvalitén och den tidlösa, subtila, japanska skönheten har alltid prioriterats då Kimuras visionen från starten alltid var att efterlämna sig en hållbar produkt som ska älskas under lång tid. Avstånd på komponenterna till tjockleken på metall och jonpläteringen mäts i mikrometers noggrannhet för att uppnå perfektion. Sträva efter högsta möjliga kvalitet som kan uppnås utan att kompromissa är själva kärnan i KameManNen och varumärkets identitet.

Relaterade artiklar
Historien om Sato

Historien om Sato

Läs mer
Historien om Lazare Studio
Historia

Historien om Lazare Studio

Läs mer
Solglasögon 2024 - Nyheter & Trender
Ahlem

Solglasögon 2024 - Nyheter & Trender

Läs mer
Jacques Marie Mage X The Velvet Underground - 'Vicious' kollektionen

Jacques Marie Mage X The Velvet Underground - 'Vicious' kollektionen

Läs mer