Historien om Anne & Valentin
Journal

Historien om Anne & Valentin

av Mathias Stering den Sep 07, 2022

ANNE ET VALENTIN är ett exklusivt franskt glasögonmärke som förkroppsligar "haute couture". Dess stil är överraskande, avancerad och elegant utan att se tillgjort ut. Etablerat 1984 Toulouse i södra Frankrike, fick varumärket sitt namn efter dess grundare Anne och Valentin. Med Valentins bakgrund som optiker och Annes konstnärliga kreativitet utvecklade de tillsammans något helt nytt och revolutionerande på marknaden; något som är lika förtrollande och fängslande som deras berättelse om att bli förälskade och starta företaget tillsammans.

 

ANNE ET VALENTINs nyfikenhet är oändlig. De inspireras från allt och alla som korsar deras väg: vänner, kunder eller främlingar på gatan. Från deras utmärkande personlighetsdrag av nyfikenhet, djup och lekfullhet som skiljer sig åt beroende på ålder, stil och kulturell bakgrund. De inspireras av konst i många olika former som arkitektur, fotografi, plastskulpturer, mode och film. Allt som är i rörelse, allt som väcker en nyfikenhet, allt som är färgstarkt.

 

Anne och Valentin brinner för att experimentera med design, blanda olika former, storlekar och färger. När de diskuterade deras tillvägagångssätt har de sagt att de "använder färg för att förbättra uttrycket", och vi skulle gå så långt som att säga att varje par verkligen är ett konstverk.

 

För ANNE ET VALENTIN är kvalitén på bågen lika viktigt som det estetiska uttrycket. Bågarna är tillverkade av bästa tänkbara material för att försäkra passform och hållbarhet. Varumärket föddes i Toulouse och stämpeln "Made In France" är Anne och Valentin ett moraliskt åtagande. De har sedan starten för över 30 år sedan arbetat med samma fabriker som ligger i de franska Jurabergen. Endast några titanmodeller tillverkas i Japan, då det allra bästa titanet är tillverkas där.

Relaterade artiklar
Historien om Sato

Historien om Sato

Läs mer
Historien om Lazare Studio
Historia

Historien om Lazare Studio

Läs mer
Solglasögon 2024 - Nyheter & Trender
Ahlem

Solglasögon 2024 - Nyheter & Trender

Läs mer
Jacques Marie Mage X The Velvet Underground - 'Vicious' kollektionen

Jacques Marie Mage X The Velvet Underground - 'Vicious' kollektionen

Läs mer