Stanley Kubrick – Jacques Marie Mage
Journal

Stanley Kubrick – Jacques Marie Mage

av Mathias Stering den Jan 31, 2023

Stanley Kubrick kollektionen med glasögon av Jacques Marie Mage är speciellt framtagna samlarobjekt i begränsad upplaga, är tänkt som en hyllning till livet och kreativiteten hos en av de mest briljanta, inflytelserika och originella filmskaparna i historien. Stanley Kubrick förändrade den moderna filmkonsten helt och hållet och regisserade en rad klassiker som 2001: A Space Odyssey, The Shining och Full Metal Jacket.

Under loppet av sin karriär visade Stanley Kubrick, som fotograf, manusförfattare, regissör och redigerare ett otroligt engagemang för det filmiska skapandet. Han hade en enorm uppmärksamhet för detaljer som formade hans filmer till tidlösa berättelser fyllda av humor, hybris, skräck och hopp. Denna unika glasögon kollektion är direkt inspirerad av Stanley Kubrick och hans hyllning till arvet från filmens besatta genialitet, en hyllning till den orubbliga visionen och den estetiska uppfinningsrikedomen som befäste honom som tidernas starkaste upphovsman inom filmisk berättarteknik.

Det är välkänt att Jerome Mage gärna hyllar de mest legendariska kulturpersonligheterna med sina kollektioner, och nu äntligen har Jacques Marie Mage satt sig ner tillsammans med Kubricks arvtagare för att lyfta på hatten åt en av de absolut största. Stanley Kubrick-kollektionen innehåller två modeler, en elegant och balanserad pilotbåge som kallas 1980 och en modell med inspiration från mitten av århundradet som kallas 1948. Båda modellerna kommer som glasögon och solglasögon.

1948

Innan Stanley lyckades skapa filmiska mästerverk lärde sig en ung Stanley Kubrick hantverket och la grunden till sin förkärlek för visuellt berättande som fotograf för tidningen Look, och tog allt från dramatiska stillbildsporträtt av boxaren Walter Cartier till kändisprofiler som Frank Sinatra. "1948" är baserade på glasögonen som bärs av det ambitiösa underbarnet Stanley i ett porträtt taget just året 1948 av hans egen mentor och bildredaktör, den hyllade fotojournalisten Arthur Rothstein.

 1980

Mitt under 1980-talets oro och storslagna överdrifter vände Stanley Kubrick sitt fokus till mörka berättelser om våld, och skapade filmer som exemplifierade regissörens tekniska briljans och dynamiska stil. Det var nu som han gjorde två av sina största filmer – The Shining (1980) och Full Metal Jacket (1987). Båda filmerna var fulla intensiva och uttrycksfulla närbilder av det mänskliga ansiktet. Det är just här som vi ser Kubricks legendariska visuella precision i att fånga karaktärers intensiva och uttrycksfulla ögon som säger tusen gånger mer än vad ett manuskript kan beskriva med ord.

Bågarna "1980" är en modern utformning av de klassiska pilotbågar som Stanley Kubrick ofta bar när han var på inspelningen av filmerna The Shining (1980) och Full Metal Jacket (1987). Eleganta, arkitektoniska och balanserade, de är lämpliga för en eminent och orubblig blick. 

 

400 exemplar i världen

Dessa glasögonmodeller är givetvis handgjorda i Japan som vanligt enligt JMMs extremt höga standard och tillverkade i en limiterad upplaga av endast 400 exemplar. 1948 och 1980 har fått sitt liv och form från ikoniska bilder och filmer som härstammar från en av vår kulturs stora skapare, vilket resulterat i fantastiska samlarobjekt för finsmakare av film och stil.

Stanley Kubrik kollektionen finns i båda våra butiker, på Norrlandsgatan 7 i City och Kornhamnstorg 51 i gamla Stan, samt i vår webbshop.Stanley Kubrick - 1948

Stanley Kubrick - 1980
Relaterade artiklar
Historien om Sato

Historien om Sato

Läs mer
Historien om Lazare Studio
Historia

Historien om Lazare Studio

Läs mer
Solglasögon 2024 - Nyheter & Trender
Ahlem

Solglasögon 2024 - Nyheter & Trender

Läs mer
Jacques Marie Mage X The Velvet Underground - 'Vicious' kollektionen

Jacques Marie Mage X The Velvet Underground - 'Vicious' kollektionen

Läs mer