Jacques Marie Mage – The Last Frontier IV
Journal

Jacques Marie Mage – The Last Frontier IV

av Mathias Stering den May 05, 2023

Jacques Marie Mage’s har återvänt till sin mest prestigefyllda och eftertraktade kollektion The Last Frontier med sin fjärde utgåva. The Last Frontier IV är glasögonkollektionen i extremt begränsad upplaga och som är hyllad över hela världen för sitt oöverträffade hantverk och konstnärskap som hyllar de många kulturella traditionerna i den amerikanska västern - från smycketillverkning och vävning till ceremoniell dans och kunskap om hästar.

Limiterad kollektion exklusivt på Bågar & Glas

Jacques Marie Mage är ett extremt exklusivt varumärke som grundades 2015 av fransmannen Jerome Mage. Bågarna är motsatsen till det minimalistiska, dvs maximalistiska. Stilen är sofistikerat men samtidigt kraftigt, lekfullt, och med ett överflöd av attityd. Jacques Marie Mage finns enbart representerade på ett väldigt limiterat antal återförsäljare världen över. The Last Frontier kan liknas med Jacques Marie Mage's kronjuvel och Jerome Mage har personligen handplockat de 30 främsta butikerna världen över som får presentera denna kollektion, varav vi på Bågar & Glas är en av de få utvalda. Glasögonen i The Last Frontier är individuellt numrerade och har enbart tillverkats i 150-200 exemplar.

 

The Last Frontier IV - Hyllning till det kulturella arvet

The Last Frontier är glasögonserien som ligger ägaren Jerome Mage närmast om hjärtat. Det är kollektionen där han låter sina största inspirationskällor komma fram, den amerikanska västerns landskap och kulturella arv samt den franska formgivningsstilen Art Deco.

Det är just kombinationen av den amerikanska västerns orörda natur, dess ursprungsbefolkningens kulturella arv, de djärva geometriska former och påkostad ornamentik typisk art deco perioden tillsammans med den japanska innovationstekniken och hantverksskickligheten som gör Last Frontier serien unik.

Glasögonen i Last Frontier IV kan närmast liknas med smycken där de olika modellerna är individuellt beklädda med innovativa komponenter och detaljer som än en gång bekräftar Jerome Mage’s engagemang för historia, arv, konst och hantverk. Jerome Mage har tillsammans med Kewa Pueblo konstnären Francisci Balion lyckats ge varje båges egen form och identitet med noggrant utvalda och placerade detaljer så som pilspetsar i mässigt, en Thunderbird emblem i guld eller sterlingsilver, Chimayo inspirerad filigran, samt äkta, ofärgad turkos på skalmens spets.

 

Chimayo filigran

The Last Frontier IV är skapade av växtbaserade acetater av högsta kvalitet och inkluderar fantastiska utsmyckningar i sterlingsilver eller guld. Många av modellerna har pilspetsdetaljer i mässing och Chimayo textil-inspirerad filigran, vilket är en sammanflätning av tunna trådar med dekorativa kulor bygger på en kulturell vävningstradition som är unik och härstammar från den nordamerikanska urbefolkningen i New Mexico.

Turkos skyddande och andliga egenskaper 

Vid skalmens spets på varje par Last Frontier-glasögon finns en mycket speciell utsmyckning: en thunderbird eller häst med en äkta, ofärgad ädelsten med namnet turkos. Turkos har i över 10’000 år haft enorm betydelse över hela världens hörn, från Kina, Tibet, Egyptien, och hela vägen till den amerikanska västern. Förutom för sitt vackra yttre hade stenen ett enormt stort värde i sig för sina skyddande och andliga egenskaper.

Torkos har en färgskiftande tendens (från vit till himmelsblå till marinblå till gulgrön) vilket ger ädelstenen mystisk, nästan kännande egenskap. Faktum är att färgen förändras beroende på miljön, ljus, damm och hudens surhet.

För Last Frontier har Jerome Mage hämtat turkos från The Kingman Turquoise Mine i Arizona, den sista kommersiellt producerande gruvan i USA och en av de äldsta och högst producerande turkosgruvorna i Amerika. Varje sten är unik och berättar sin egen historia om ursprung och form.

 

The Last Frontier IV består av 8 limiterade modeller

Jacques Marie Mage presenterar 8 bågar i kollektionen av Last Frontier IV. Totalt blir det fyra nya modeller, samt fyra befintliga Last Frontier modeller men i helt nya färger. Bågarna som tillverkas för hand i Fukui i Japan är producerade i en ännu mer limiterad upplaga än Jeromes bågar vanligtvis är, antalet ligger mellan 150-200 exemplar fördelade världen över och kommer aldrig att tillverkas igen.

Första leveransen av Last Frontier IV har nu anlänt och finns att se i våra två butiker i Stockholm samt i vår webbshop. Den andra leveransen väntas i månadsskiftet av maj och juni.

 

The Pinedale

WEBBSHOPPEN - The Pinedale

 

The Thundercloud

WEBBSHOPPEN - The Thundercloud

 

The Dayton

WEBBSHOPPEN - The Dayton

 

The Sterett

WEBBSHOPPEN - The Sterett

 

The Cody

WEBBSHOPPEN - The Cody

 

The Rawlins

WEBBSHOPPEN - The Rawlins 

 

Läs mer om Jacques Marie Mage

Läs andra nyheter från Bågar & Glas Journal

Relaterade artiklar
Historien om Lazare Studio
Historia

Historien om Lazare Studio

Läs mer
Solglasögon 2024 - Nyheter & Trender
Ahlem

Solglasögon 2024 - Nyheter & Trender

Läs mer
Jacques Marie Mage X The Velvet Underground - 'Vicious' kollektionen

Jacques Marie Mage X The Velvet Underground - 'Vicious' kollektionen

Läs mer
Johnny Cash, The Man in Black - by Jacques Marie Mage

Johnny Cash, The Man in Black - by Jacques Marie Mage

Läs mer