Solglasögon & Trender 2023
Journal

Solglasögon & Trender 2023

av Mathias Stering den May 10, 2023

Sommar, sol, bad, semester, lunch, middag och drinkar utomhus. Det är någon vi alla älskar, och något vi snart kommer få. Söker du efter nya snygga solglasögon för våren och sommaren 2023 så ska vi hjälpa dig. Som vanligt finns det nya trender, och vi ska guida dig genom vad som är säkra kort att satsa på.

 

Att förstärka sin personlighet är någonting vi alla vill göra. Solglasögon är 2023 en viktig accessoar att lägga lite kraft på. Välvalda och stilsäkra bågar kan förändra och göra en hel look. Det kan vara väl värt att investera i ett eller två par för att kunna matcha din önskade stil med. Vi på Bågar & Glas ger dig tips på 5 OLIKA STILAR från både klassiska modeller och nya trender som figurerar, så kan du själv välja vad som passar din personlighet bäst. 

Statement

En statementbåge är glasögon som kommer och tar rummet i samma sekund som du kliver in i det. Du kommer märkas och få kommentarer med sådana solglasögon. Det kanske inte är dina enda bågar du har, men det är solglasögonen som tar dig direkt från skuggsidan av Rörstrandsgatan till Rivieran på mindre än en sekund. Dessa kan enkelt bäras med en festligare outfit, men lyfter även basplagg som jeans och en vit t-shirt till en annan nivå.

Färg eller inte på bågarna är mindre viktigt. Det är mer form och storlek som avgör. De som inte vill ha blickar på sig bör välja något annat i sommar.

Dessa solglasögon finns att hitta bland annat från KuboraumJacques Marie MageRobert La Roche och Res Rei.

 WEBBSHOPPEN - Jacques Marie Mage - The Enzo

 WEBBSHOPPEN - Kuboraum - Mask R4 Sun

 WEBBSHOPPEN - Robert la Roche - Midnight 2.0

WEBBSHOPPEN - Jacques Marie Mage - The Pennylane 

 

 

Retro och ikoner.

Alla vet att 90-talet är fortsatt en stark referens för hela modebranschen nu, men influenserna från 70 talet är minst lika aktuella. Gemensamt är att en av de största bland trender för glasögon 2023 är modeller som inspirerats av gamla ikoner från vår populärkultur som Steve McQueen, Hunter S Thompson, Miles Davis, Liam Gallagher, och Stanley Kubrick. Dessa bågar inger ett tydligt statement som kombinerar både glamour och vintage estetik.

Finns solglasögon att hitta bland annat att hitta från märkena Jacques Marie Mage, Garrett Leight, Ahlem och Robert La Roche.

 

WEBBSHOPPEN - Jacques Marie Mage - The Supersonic

 

WEBBSHOPPEN - Garrett Leight - Miles Davis X GLCO Sun

WEBBSHOPPEN - Ahlem - Les Halles Sun

WEBBSHOPPEN - Robert La Roche - Mambo

Metall och titan

Stora metallbågar i lite kantiga former har återigen blivit en favorit hos många nu. De ger ett väldigt kaxigt uttryck samtidigt som de är extremt lätta att bära på näsan. Ska du ha metallbågar rekommenderar vi fräst att de är tillverkade av japanskt titan.

Detta material har blivit ett av världens mest eftertraktade material att, delvis eller uteslutande, producera glasögonbågar i då titan är världens hållbaraste material i densitet, och är till exempel tre gånger starkare, och 40% lättare än stål. Materialet är extremt flexibelt och hjälper att kunna justera glasögonbågarna till en perfekt individuell passform.

Solglasögon i titan hittar du bland annat från märkena Ahlem, Matsuda, Theo och Jacques Marie Mage.

 

WEBBSHOPPEN - Matsuda - 10601H Sun

WEBBSHOPPEN - Ahlem - Varenne Sun

WEBBSHOPPEN - Jacques Marie Mage - The Hartana

 

 

 

Aviator – pilotglasögon

En klassiker som aldrig kommer gå ur tiden. Flera varumärken har dock börjat med att uppdatera både formen och materialvalet på den klassiska Aviator-bågen och ge den iögonfallande detaljer.

Pilotglasögon hittar du bland annat från märkena Dita, Barton Perreira och Jacques Marie Mage.

WEBBSHOPPEN - Dita - Flight.006 Sun

 WEBBSHOPPEN - Jacques Marie Mage - Donohu Sun

WEBBSHOPPEN - Dita - Grand Emperik

WEBBSHOPPEN - Jacques Marie Mage - Gonzo x Peyote

 

 

Klassiker

Klassiska modeller som naturligt har det tidlöst vackra i sig passar till alla individer, stilar och tillfällen. Det är anledningen till att de renaste modellerna funnits kvar på marknaden genom alla generationer, oavsett rådande modetrender. Välj själv om du vill ha en renare eller en något moderniserad variant där man arbetat mer med tjockleken på acetatet för att ge bågen mer tyngd.

Klassiker hittar du bland annat från märkena Moscot, Oliver Peoples, Res Rei, Garrett Leight och Peter and May.

 

WEBBSHOPPEN - Moscot - Lemtosh Base Sun

WEBBSHOPPEN - Garrett Leight collab Bågar & Glas - Hampton X Sun

WEBBSHOPPEN - Oliver Peoples - Gregory Peck Sun

 WEBBSHOPPEN - Res Rei collab Bågar & Glas - Pelle Sun

WEBBSHOPPEN -  Peter and May - Solar Sun

Trotts alla rådande trender är det viktigaste att bågarna sitter bra på just dig och att du själv trivs i dem. Är det ditt enda par solglasögon kan det vara klokt att välja ett par bågar som är mer subtila och stilrena, har du flera par vill vi varmt rekommendera dig att våga välja ett par som sticker ut lite mer. Ett par bågar är det första man ser i ansiktet när man möter en person. Välj därför ett par solglasögon som berättar vem du är som person. 

Du är mer än välkommen in till någon av våra butiker så ska vi hjälpa dig att hitta ett par som du kommer trivas i.

Cheerio!

 

Läs andra inlägg från Bågar & Glas Journals.

Utforska mer om våra varumärken.

 

Relaterade artiklar
Historien om Lazare Studio
Historia

Historien om Lazare Studio

Läs mer
Solglasögon 2024 - Nyheter & Trender
Ahlem

Solglasögon 2024 - Nyheter & Trender

Läs mer
Jacques Marie Mage X The Velvet Underground - 'Vicious' kollektionen

Jacques Marie Mage X The Velvet Underground - 'Vicious' kollektionen

Läs mer
Johnny Cash, The Man in Black - by Jacques Marie Mage

Johnny Cash, The Man in Black - by Jacques Marie Mage

Läs mer