Solglasögon Trender – Vår & Sommar 2022
Journal

Solglasögon Trender – Vår & Sommar 2022

av Mathias Stering den Apr 29, 2022

Sol och vackert väder är en sak som vi alla älskar. Våren är här och sommaren kommer närma sig med stormsteg, precis som vanligt!

Söker du efter nya snygga solglasögon för våren och sommaren 2022 så ska vi hjälpa dig. Som vanligt finns det nya trender, och vi ska guida dig genom vad som är säkra kort att satsa på. 

Solglasögon är 2022 en viktig accessoar. Välvalda och stilsäkra bågar kan förändra och göra en hel look. Det kan vara väl värt att investera i ett eller två par för att kunna matcha din önskade stil med. Vi på Bågar & Glas ger dig tips på 6 OLIKA STILAR från både klassiska modeller och nya trender som figurerar, så kan du själv välja vad som passar din personlighet bäst.

Fyrkantiga

Fyrkanter och rutor har slagit igenom stort inom hela modevärlden 2022, likväl i glasögonindustrin. Kantiga bågar har funnits ett tag, men nu har de blivit ännu större och kraftigare och ger ett tydligt statment. Solglasögon i svart eller tortoise går aldrig ut tiden, men våga ett par röda, gröna eller blå. Eller till och med melerade i flera av dessa färger. Fyrkantiga bågar finn att hitta hos flera märken så som Ahlem, Peter and May, Anne & Valentin, vårt nya varumärke Robert La Roche, Garrett Leight och italienska Res Rei.

 

Stora och kraftiga

Trenden med stora och kraftiga acetatbågar har kommit smygande på oss de senaste åren, och är mer tydlig nu än någonsin. Dessa bågar blir ett måste för dig som vill göra ett tydligt statment. Stora och kraftiga bågar finns att hitta hos franska Ahlem, vårt nya varumärke Robert La Roche, italienska Res Rei och framför allt från Los Angeles baserade märket Jacques Marie Mage som alltid gör bågar vars stil är sofistikerad men samtidigt kraftigt, lekfullt, och med ett överflöd av attityd.

Starka färger

Neonfärger, lila, rött, grönt eller vilda mönster. 2022 gapar efter starka färger mer än någonsin tidigare. Gränser är till för att sprängas. Allt som är uttrycksfullt och iögonfallande fungerar! Bågar med fantastiska färger hittar du bland annat från märkena Robert La Roche, Res Rei, Anne & Valentin och ett annat av våra nya märken för i år – italienska Delirious.

Cat eye

Denna modell uppdateras ständigt och vi ser allt från stora extravaganta former a la Audrey Hepburn i Breakfast at Tiffanys samt mindre Cat Eye formade bågar. Cat Eye bågen fortsätter även i år och det finns flertalet modeller som varierar från det mjuka till bågar med otroligt skarpa kanter. Ett solklart val för den som vill vara lite extra chic i år.

Ett alternativ till den extravaganta Cat Eye formen är den mjukare, men ofta större fjärilsformade bågen. Bågar & Glas presenterar Cat eye och fjärillsformade modeller från Dita, Barton Perreira, Thom Browne och Ahlem.

Klassiker

Klassiska modeller som naturligt har det tidlöst vackra i sig passar till alla individer, stilar och tillfällen. Det är anledningen till att de renaste modellerna funnits kvar på marknaden genom alla generationer, oavsett rådande modetrender. Många klassiska modeller har inspirerats av ikoner från förr, hollywoodstjärnor, musiker och andra inflytelserika personer. Alla som gjort ett avtryck i vår historia på ett eller annat sätt. Förutom bågar som anspelar på ikoniska personer lägger vi givetvis till den runda bågen samt aviators, dvs pilotglasögonen under kategorin Klassiker.

Ikoner

En av de största bland trender för glasögon 2022 är modeller som inspirerats av gamla ikoner från vår populärkultur som Michael Caine och vår egna Anita Ekberg. Dessa bågar inger ett tydligt statment som kombinerar både glamour och vintage estetik. Bland våra favoriter just nu finns Jacques Marie Mages handgjorda bågar som inspirerats av Bob Dylan, Michael Caine och vår egna Anita Ekberg. Oliver Peoples hyllningar till både Gregory Peck samt Cary Grant. Garrett Leigh har låtit göra en form som inspirerats av Marlyn Monroes make Arthur Miller, som var en man som svingade sig med full kraft genom sin karriär som författare då han bland annat skrev några av 1900-talets råaste och klassiska verk som Pulitzer Pris vinnande Death of a Death of a Salesman och The Crucible. Avslutningsvis har vi även valt ut två aviator modeller från Barton Perreiras hyllningar till James Bonds 60 års firande, båda dessa bågar anspelar på modellerna som Roger Moore och Christopher Walken bar i filmen Levande Måltavla – A View to Kill.

Runda

En klassisk form som för tankarna tillbaka till 70-talet är den runda bågen och de finns både i acetat och i metall. Välj en bredare och lite större båge med struktur om du är bekväm med det, kanske även en båge med färg. Våga vara lekfull och ge dig själv karaktär. Runda solglasögon finns att hitta bland annat från Delirious och Kuboraum, samt japanska Matsuda. En båge vi vill lyfta fram lite extra är just en av de japanska hantverken, en modell som heter 2809H. Denna båge är en nyproduktion av den Matsuda bågen som Linda Hamilton karaktär Sarah Conner bar i filmen Terminator 2 1991. Ett sällan skådat hantverk endast producerad i 500 exemplar som togs fram i samband med filmens 30 års jubileum.

Pilotglasögon – Aviator

En klassiker som aldrig kommer gå ur tiden. Flera varumärken har dock börjat med att uppdatera både formen och materialvalet på den klassiska Aviator-bågen och ge den iögonfallande detaljer. Pilotglasögon hittar du bland annat från märkena Kuboraum, Dita, Ahlem, Robert La Roche och Jacques Marie Mage.

 

Tagg:
Relaterade artiklar
Historien om Sato

Historien om Sato

Läs mer
Historien om Lazare Studio
Historia

Historien om Lazare Studio

Läs mer
Solglasögon 2024 - Nyheter & Trender
Ahlem

Solglasögon 2024 - Nyheter & Trender

Läs mer
Jacques Marie Mage X The Velvet Underground - 'Vicious' kollektionen

Jacques Marie Mage X The Velvet Underground - 'Vicious' kollektionen

Läs mer