Historien om Moscot
Journal

Historien om Moscot

av Mathias Stering den Sep 07, 2022

MOSCOT är så mycket New York, och Lower East Side, som det bara går. Familjeföretaget har en historia som sträcker sig tillbaka över 100 år på Manhattan, och genom fem generationer. När immigranten Hyman Muscot år 1899 sålde glasögon direkt från sin träkärra på Orchard Street var han helt ovetandes om att han just där och då la grunden till för vad som skulle bli ett av världens mest respekterade glasögonmärke. 

 

MOSCOT erbjuder idag två kategorier av bågar, Original och Spirit Collections. Original Collection hämtar sin inspiration från hur glasögon skapades inom familjeföretaget från 30- till 80-talet, där Lemtosh, Miltzen och Zolman är deras mest kända modeller. Spirit Collection har en mer modern touch men ändå lyckats behålla familjeföretagets DNA.

 

Även om MOSCOT blivit ett globalt varumärke är deras mål att i själen förbli samma kvartersbutik de varit sedan 1915. VDn Harvey Moscot (4e generationen) besöker dagligen några av deras butiker och hjälper till med synundersökningar för att få en chans att sätta sig ner tillsammans med de personer som verkligen bor i området. Glömmer vi bort vilka vi är, och vilka vi faktiskt finns till för kommer vi aldrig lyckas föra vårt arv vidare.

Zachary Moscot (5e generationen) som idag har rollen som chefsdesigner säger,

”Jag vill att alla som bär våra bågar ska veta att dem bär något mer än ett par vanliga glasögon. Det är en del av New York. En del av vår historia. En del av vår egen familj. Våra kunder ska både se och känna vår medvetenhet för detaljerna och kvalitén, och vår kärlek för det tidlösa. Det är vad som gör ett par MOSCOT bågar speciella.”

Relaterade artiklar
Historien om Sato

Historien om Sato

Läs mer
Historien om Lazare Studio
Historia

Historien om Lazare Studio

Läs mer
Solglasögon 2024 - Nyheter & Trender
Ahlem

Solglasögon 2024 - Nyheter & Trender

Läs mer
Jacques Marie Mage X The Velvet Underground - 'Vicious' kollektionen

Jacques Marie Mage X The Velvet Underground - 'Vicious' kollektionen

Läs mer