Historien om Sato
Journal

Historien om Sato

by Mathias Stering on May 29, 2024

Inspirerad av 90-talets distinkta estetik omtolkar SATO koderna från det förflutna med tidens dekadenta originalitet, excentricitet och vilt sofistikerade anda. SATO som varumärke är en som en djärv och chockerande cocktail med sofistikerad smak och elegant balans. SATO har ett fokus på framtiden men celebrerar samtidigt den inslagna stigen vi alla kommer ifrån. De både hyllar och vrider på koderna vi älskar från det förflutna årtiondet.

Varje kollektion från Sato grundar sig från en unik inspirationskälla, och det handgjorda bågarna från Japan understryker den arkitektoniska besattheten för detaljerna i varje modell. Sato vill skapa kreationer som är chic med en touch av överdåd, och som bärs av de personer som är älskar att vara unika.

Sato's solglasögon hämtar inspiration från 90-talseran med Kate Moss, Calvin Klein, Alaïa, alla med ikonisk stil och självständiga personligheter. Inspirationskällor som alla definierar stil lika med personlighet. Sato's bågar är mer än bara en accessoar och tar den ikoniska estetiken från det förflutna och moderniserar dem. Oavsett om du letar efter en sofistikerad och diskret look eller ett djärvt och vågat uttryck är Sato någonting som du absolut måste prova.

Handgjord i Fukui, Japan 

Sato tänjer på gränserna för excellens och tillverkar alla sina glasögon i provinsen Fukui i Japan som länge varit hemmet för världens bästa glastillverkning. Områdets lokala hantverksmästare är ständigt och unisont hyllade för sina oöverträffade kunskaper, traditioner, färdigheter och precision. Även om de japanska fabrikerna har sin historia och sitt rykte att luta sig mot arbetar Fukuis mest respekterade hantverkare och producenter konstant för att säkerställa sin ledande position genom att ständigt driva på för nya genombrott och upptäckter.

Fukui's hantverkare är oerhört selektiva när det kommer till vilka varumärkena är som får ta del av deras expertis och lägger stor vikt ägarnas respekt för material, hantverk, kvalité, och traditioner. Alla självständiga glasögonmärken med ambitioner att tillverka produkter av absolut högsta kvalité vill tillverka sina glasögon i Fukui, men endast ett fåtal får den möjligheten, och Sato är en av de lyckligt utvalda som blivit mottagna. Sato har investerat den nödvändiga tiden och ansträngningen för att bygga starka relationer med Fukuis mest respekterade producenter, vilket i sin tur hjälper till att garantera produktionen av sina glasögon av absolut högsta kvalitet. 

Limiterad produktion

Varje par Sato återspeglar ett hantverk av yttersta expertis, en passion för detaljer och en strävan efter absolut förfining. Sato är en kompromisslös brygga mellan det förflutna och framtiden, i en strävan efter funktion, hållbarhet, komfort, fokus på detaljer och skönhet. Varje båge tillverkas idag på ett arbetssätt där traditionerna från de tidigare generationernas hantverkare respekteras och lever kvar samtidigt som de framhäver solglasögonens arkitektoniska innovationer.

Sato lägger extremt stor vikt vid detalj och tar sig an de mest prestigefyllda materialen, som titan och platina. Varje kollektion har designats för att lyfta fram bågen och framhäva bärarens ansiktsdrag. Varje båge från Sato är graverad med sitt unika nummer i en limiterad upplaga av endast 400 exemplar och kommer med ett autentiseringskort i metall.

Exklusivt presenterat i Sverige av Bågar & Glas

Sato är ett märke som är tillverkat av och för en glasögon connaisseur. När du håller en Sato båge i handen både känner och ser du att det här är någonting exceptionellt både när det kommer till design, material och hantverk. Det är få märken som genom alla våra år på Bågar & Glas har en sådan fantastisk kvalité som Sato. Dessa solglasögon är mycket mer än enbart en accessoar, det ett smycke som är gjord för att hålla och få leva kvar för evigt. Vi på Bågar & Glas är oerhört stolta och glada att vi ensamma i Sverige att få representera Sato, bågarna finns på display i vår butik På Norrlandsgatan och i vår webbshop.

Related Articles
Historien om Lazare Studio
Historia

Historien om Lazare Studio

Read more
Solglasögon 2024 - Nyheter & Trender
Ahlem

Solglasögon 2024 - Nyheter & Trender

Read more
Jacques Marie Mage X The Velvet Underground - 'Vicious' kollektionen

Jacques Marie Mage X The Velvet Underground - 'Vicious' kollektionen

Read more