Historien om Oliver Peoples
Journal

Historien om Oliver Peoples

av Mathias Stering den Sep 07, 2022

OLIVER PEOPLES grundades 1987 i hjärtat av West Hollywood, på Sunset Boulevard av Larry Leight med öppnandet av sin första butik. Los Angeles unika kultur med inslag av mode, film, konst och musik blev grunden till varumärkets DNA och är än idag deras stora inspirationskälla. Redan från första dagen brann Larry för att leverera produkter av högsta kvalité, skapa en tydlig varumärkesidentitet med historiska rötter i södra Kalifornien och nästan en besatthet på att leverera en personlig service. Dessa kärnvärden är vad som driver OLIVER PEOPLES än idag, 35 år senare.

 

Inspirationen till den första kollektionen, och vad som skulle komma att bli kärnan i OLIVER PEOPLES design, hittade Larry redan i mitten av 80-talet i ett lager fullt av oanvända amerikanska, avskalade, vintage glasögondelar på ett gods han nyss köpt. Under den här tidseran drevs marknaden generellt av futuristiska modeller, med stora logotyper och starka färger. Med sina nyfunna, subtila glasögondelar bestämde sig Larry för att gå i motsatt riktning. Vidare fann han inspiration från sin hemstad Los Angeles, främst från dess Art Deco period på 20 och 30-talet, samt från det intellektuellt, sofistikerade modet från 60-talet. Resultatet av OLIVER PEOPLES första kollektion blev klassiska, ikoniska bågar med en diskret logotyp och subtila detaljer. Larry hade där och då definierat en ny intellektuell glasögondesign som snabbt kom att förändra utvecklingen hos många andra varumärken världen över. Denna vintage-estetik som inspirerade OLIVER PEOPLES första kollektion är än idag varumärkets identitet.

 

Ända från den första kollektionen har OLIVER PEOPLES bibehållit passionen för att producera exklusiva glasögonbågar tillverkade av bästa tänkbara material med noggrann uppmärksamhet för detaljer. Bågarna tillverkats i fabriker där de kombinerar en tekniskt komplicerad process som involverar både toppmoderna maskiner och individuellt handarbete.

Relaterade artiklar
Historien om Lazare Studio
Historia

Historien om Lazare Studio

Läs mer
Solglasögon 2024 - Nyheter & Trender
Ahlem

Solglasögon 2024 - Nyheter & Trender

Läs mer
Jacques Marie Mage X The Velvet Underground - 'Vicious' kollektionen

Jacques Marie Mage X The Velvet Underground - 'Vicious' kollektionen

Läs mer
Johnny Cash, The Man in Black - by Jacques Marie Mage

Johnny Cash, The Man in Black - by Jacques Marie Mage

Läs mer