Historien om Lindberg
Journal

Historien om Lindberg

av Mathias Stering den Sep 07, 2022

LINDBERG grundades av arkitekten Henrik Lindberg och hans far, optiker Poul-Jørn Lindberg 1986, och personifierar dansk design. Poul-Jørn hade i flera år drivit en egen optikermottagning tillsammans med sin fru i Århus, Danmark, men frustrerad över hur tunga bågarna var som då dominerade glasögonmarknaden. Lösningen på problemet blev att själva uppfinna en revolutionerande ny produkt - Air Titanium glasögon. Dessa extremt lätta och hållbara bågar blev en världsnyhet och sporrade dem att starta sitt glasögondesignmärke LINDBERG.

 

Varje par LINDBERG bågar är ett exempel på dansk design utav världsklass som genomsyras av diskretion, klassisk elegans och noga övervägd enkelhet. Varje produkt är skapt med minimalistisk elegans, helt utan skruvar, nitar eller svetsade delar. LINDBERG har genom åren vunnit oräkneliga prestigefyllda internationella designpriser för sina unika produkter.

 

Kvalitetsmässigt finns det inget märke på marknaden som kommer upp i LINDBERGS extremt höga nivå. En stor anledning är att de arbetar uteslutande med de bästa möjliga hållbara materialen i sina glasögonbågar, vilket inkluderar högkvalitativt och ansvarsfullt framställt titan, acetat, platina, guld, diamanter och buffelhorn. Varje båge tillverkas på beställning och ingraveras med ett unikt ID nummer.

 

Användandet av lättvikts titan har blivit synonymt med LINDBERG bågar. Titan är världens hållbaraste material i densitet, och är till exempel tre gånger starkare, och 40% lättare än stål. Materialet är extremt flexibelt och hjälper att kunna justera glasögonbågarna till en perfekt individuell passform.

 

LINDBERG har alltid hållit fast vid sin tro på en blandning av kompromisslös uppmärksamhet för detaljer, bästa tänkbara materialvalen, patenterad teknologi och individuellt hantverk för att skapa ultralätta bågar av yttersta världsklass.

Relaterade artiklar
Historien om Lazare Studio
Historia

Historien om Lazare Studio

Läs mer
Solglasögon 2024 - Nyheter & Trender
Ahlem

Solglasögon 2024 - Nyheter & Trender

Läs mer
Jacques Marie Mage X The Velvet Underground - 'Vicious' kollektionen

Jacques Marie Mage X The Velvet Underground - 'Vicious' kollektionen

Läs mer
Johnny Cash, The Man in Black - by Jacques Marie Mage

Johnny Cash, The Man in Black - by Jacques Marie Mage

Läs mer