Historien om Yellows Plus
Journal

Historien om Yellows Plus

av Mathias Stering den Sep 07, 2022

YELLOWS PLUS står för den traditionella formen av skönhet. YELLOWS PLUS är designad och tillverkad i Japan. Området Fukui är centrumet för handgjorda glasögonbågar i det traditionella Japan. Området är känt över hela världen för sin tradition hantverkare där kunskap har gått från generation till generation. Toshiaki Yamagishi föddes i Fukui, Japan 1969.

 

Då han arbetade som säljare för sin familjs optiksföretag kontaktades han en av populära japanska klädbutiker för att designa deras egna bågar. Ett par år senare, 32 år gammal, hade kunskapen vuxit sig så stor att Toshiaki lanserade sitt eget märke YELLOWS PLUS. Varumärket började som "kollektionen med det japanska folket, för det japanska folket, och av det japanska folket". Idag har YELLOWS PLUS blivit ett av de mest framstående japanska glasögonmärkena i världen för sin universella och traditionella form av skönhet, höga kvalitet och komfort.

YELLOWS PLUS filosofi när det gäller designen är att säkerhetsställa att den traditionella japanska skönheten tillsammans med den moderna estetiken lever vidare till nästa generation. Toshiaki Yamagishi menar att bågar som naturligt har det tidlöst vackra i sig passar till alla individer, stilar och tillfällen. Det är anledningen till att de renaste modellerna funnits kvar på marknaden genom alla generationer, oavsett rådande modetrender.

För att förverkliga sin vision med YELLOWS PLUS tillverkar Toshiaki Yamagishi alla bågar i sin hemstad i Japan. Hantverket är helt avgörande på produkter som sätts på den mest märkbara delen av ansiktet, och då 1 millimeter på bågens bredd, eller 1 grads skillnad på vinkeln gör intrycket helt annorlunda. Toshiaki menar att som efterträdare i detta hantverksyrke är det extremt viktigt att utveckla nya metoder för kommande generationer, precis som hans förfäder gjort. Den viljan och kunskapen att vidareutvecklas och även i fortsättningen uppfylla de extremt höga kvalitetskontroller på bågarna är det som gör att YELLOWS PLUS och hantverkarna i Fukui har ett rykte som sträcker sig över hela världen.

Relaterade artiklar
Historien om Sato

Historien om Sato

Läs mer
Historien om Lazare Studio
Historia

Historien om Lazare Studio

Läs mer
Solglasögon 2024 - Nyheter & Trender
Ahlem

Solglasögon 2024 - Nyheter & Trender

Läs mer
Jacques Marie Mage X The Velvet Underground - 'Vicious' kollektionen

Jacques Marie Mage X The Velvet Underground - 'Vicious' kollektionen

Läs mer