Historien om Ahlem
Journal

Historien om Ahlem

av Mathias Stering den Sep 07, 2022

Med ena foten i Paris och andra i LA grundade fransyskan Ahlem Manai-Platt glasögonmärket AHLEM i januari 2015. Efter tio år inom mode på Acne och Miu Miu, konsultroller i det parisiska modelandskapet och rådgivare till Fédération Française du Prêt à Porter, hittade Manai-Platt sin framtid i glasögonindustrin. Idén till karriärbytet föddes sittandes på ett kafé i Paris tillsammans med några vänner. "Vi diskuterade mål och jag visade gruppen skisser av gamla vintage solglasögon som jag älskade. Deras exalterade reaktioner gav mig mod att ta steget mot min sanna passion."

 

AHLEM hämtar inspiration från båda sin två hemstäder. Det är kollisionen av avslappnade Venice Beach-vibbar och en nonchalant Parisisk attityd som bäst beskriver Manai-Platt’s vision för AHLEM. Klassiska former blandat med deras moderna design som förnyar och inspirerar resulterar i bågar med attityd och elegans att bära varje dag och till alla tillfällen. Namnen på bågarna är tagna från Manai-Platt’s favoritplatser i den franska huvudstaden, och de tillverkas för hand än idag i Oyonnax, som är en liten by i de franska Alperna.

 

Idag, sju år efter att AHLEM grundades har Manai-Platt butiker bland annat både på Abbot Kinney i Venice och en annan i hjärtat på Manhattan. AHLEM har cementerat sin roll i glasögonindustrin som ett varumärke med en ständigt föränderlig kollektion av trendiga bågar – lika lämpade för strandpromenaden i Kalifornien som gatorna i Paris, och överallt däremellan. Det har gjort märket till en favorit i modevärlden, bland kända ansikten och sist men inte minst, våra kunder!

Relaterade artiklar
Historien om Sato

Historien om Sato

Läs mer
Historien om Lazare Studio
Historia

Historien om Lazare Studio

Läs mer
Solglasögon 2024 - Nyheter & Trender
Ahlem

Solglasögon 2024 - Nyheter & Trender

Läs mer
Jacques Marie Mage X The Velvet Underground - 'Vicious' kollektionen

Jacques Marie Mage X The Velvet Underground - 'Vicious' kollektionen

Läs mer