Ögonhälsa hos
Bågar & Glas

Ögonhälsa hos
Bågar & Glas

Digital Ögonstress

Någon gång under dagen använder nästan alla någon form av display: en läsplatta, laptop, mobiltelefon eller dator.

Elektroniska skärmar kan åsamka stress och ögonproblem som suddig syn och ont i ögonen, torra ögon, huvudvärk eller koncentrationssvårigheter. Om du har något av dessa symptom kan din optiker hjälpa dig.

Under din synundersökning kommer din optiker att ställa frågor om vilken typ av display du använder på jobbet eller hemma för att fastställa om du kan behöva ändra dina vanor.

Vår glasleverantör Zeiss erbjuder glas som minskar ögats digitala stress. Glaset ger ett avslappnande seende på nära håll och hjälper ögat att ställa om mellan avstånd och närseende. Dessa glas är inte bara perfekta för digitala enheter utan även för att läsa böcker och tidningar.

För att minska det potentiellt skadliga blå-violetta ljuset som genereras av digitala enheter och LED-lampor, har dessa Zeiss glas utrustats med en behandling som blockerar detta ljus och förhindrar att det når ögat.

Tips för att använda din datorskärm på jobbet

  • Den största risken för dina ögon kommer från att stirra på en skärm för länge. Det är viktigt att ta regelbundna pauser ungefär var tjugonde minut för att titta bort från din datorskärm.
  • Justera din datorskärm. Kontrast kan justeras på nästan alla skärmar och du kan förstora typskriften för att minimera stress för dina ögon.
  • Ljus runtom din dator. Det är viktigt att se till så att det inte finns några starka ljus runt din dator som kan ha en bländande effekt.
  • Blinka ofta för att undvika uttorkade ögon. De flesta av oss blinkar mindre ofta när vi stirrar på en datorskärm. Detta leder till torra ögon. Din optiker kan rekommendera ögondroppar för att lätta dina ögonbesvär.
  • Se till att ha rätt glas i dina bågar som hjälper mot digital synstress och blockerar det potentiellt skadliga blå-violetta ljuset som genereras från av digitala enheter.