Zeiss

Zeiss

Zeiss

Ett aktuellt urval av tekniker och specialglas från Carl Zeiss som Bågar & Glas erbjuder:

Maximal synkapacitet med Zeiss i.Scription®

Zeiss har utvecklat en helt ny teknik för att få ut maximalt av din synkapacitet – i.Scription. Tekniken innebär att vi kan ordinera ett mer exakt precisionsglas skräddarsytt till just dina ögon. Med i.Scription stärks användarens kontrastseende, färgseende och mörkerseende. Balansen mellan ögonen blir bättre och framförallt blir synkvalitén högre! Detta tillägg går att få på alla Zeiss glas och är något vi är stolta att kunna erbjuda våra kunder.

zeiss-img2

Intresserad av att maximera ditt seende vid bilkörning? DriveSafe® är glaset för dig!

Zeiss Drivesafe är ett allroundglas med utökad prestanda för framförallt bilkörning och är utvecklad med en teknologi som Zeiss är helt ensam om. Glaset ger ett bättre seende vid dåliga ljusförhållanden och den speciella Drivesafe ytbehandlingen minskar bländning från mötande bilar nattetid. Glaset förenklar även fokuseringen vid byte mellan instrumentpanel och speglar. DriveSafe finns både som avståndsglas och progressivt glas. Det progressiva glaset har betydligt större del för mellanavstånd och även större synområde för längre avstånd. Detta underlättar väsentligt vid bilkörning.

Snabba byten mellan mobila enheter och avståndsseende – Zeiss Digital Lens® underlättar!

Den omfattade ökningen av digitala enheter är utmanande för det mänskliga ögat. Det innebär att vi byter från avståndseende till närseende väldigt mycket mer, vilket tröttar ut ögat. Därför har Zeiss tagit fram ett glas som minskar ögats digitala stress. Glaset ger ett avslappnande seende på nära håll och hjälper ögat att ställa om mellan avstånd och närseende. Glasen är inte bara perfekta för digitala enheter utan även för att läsa böcker och tidningar.

Glasses pad

Zeiss Indiviual 2® – Det mest avancerade progressiva glaset!

Individual 2 är Zeiss mest individanpassade progressiva glas. Glasen tar hänsyn till vilken båge du valt, ditt ansikte, samt i vilket sammanhang du ska använda glasen. Helt enkelt skräddarsydda för just dig och anpassade för dina vardagsaktiviteter. Du får en kortare tillvänjning av de nya glasen och behöver inte vrida på huvudet lika mycket för att fokusera. Seendet blir mer naturligt och avslappnat.

zeiss-img1

Zeiss EnergizeMe® – glas speciellt framtagna för kontaktlinsbärare!

EnergizeMe är den bekväma glasögonlösningen för alla som använder kontaktlinser och vill pigga upp sina ögon. EnergizeMe har en speciell design som är anpassad till de specifika ögonrörelserna hos kontaktlinsbärare. Alla EnergizeMe glasen levereras med Digital Inside Technology® som ger ett avslappnat och kristallklart seende och med Duravision Blueprotect® som minskar bländningen från digitala enheter och digital ögonstress. Behandlingen blockerar det potentiellt skadliga blå-violetta ljuset som genereras av digitala enheter och LED-lampor och förhindrar därmed att ljuset når ögat. Varför använda bara kontaktlinser när du kan kombinera linsbärande med glasögon anpassade för din livsstil?

Skydda dina ögon från blå-violett ljus med Zeiss BlueProtect®!

DuraVision BlueProtect är en ytbehandling speciellt utvecklad för människor som vistas mycket inomhus och utsätts för blå-violett ljus från LED-lampor, TV-apparater, datorer eller läsplattor. Ytbehandlingen blockerar det potentiellt farliga blå-violettaljuset. Spenderar du mycket tid framför en skärm? Då rekommenderar vi BlueProtect ytbehandling på dina nästa glasögon!

Glasögonglas för din arbetsplats, Zeiss Office Lens – Perfekt syn på jobbet och slipp att ha ont i axlar och nacke med glas är anpassade till just dina synbehov på jobbet och optimerade för alla avstånd som krävs för att jobba framför en datorskärm.

Digital Life Woman watch.png
PhotoFusion Refresh Eclipse 2019 SoMe pics-3

Zeiss solglas i din styrka. UV-skydd, säker stil och tydligt seende utomhus får du med slipade solglas. Solglasen kan vara enfärgade, gradalfärgade eller ha spegelglas. De kan också skifta i färgstyrka beroende på ljusförhållandena utomhus eller vara polariserande och motverkar då de ljusreflexer och speglingar som uppstår när solens strålar träffar våta vägbanor, vattenytor eller metallytor.

Fullt UV skydd: även i klara glas. Alla vanliga glasögonglas från ZEISS har UV-skydd på samma nivå som de bästa solglasögonen – fullt UV-skydd upp till 400 nm.