Zeiss Smartlife

Zeiss Smartlife

Zeiss Smartlife

Skärmar och ögon

Att hitta rätt bågar är verkligen inte lätt. Det ska vara rätt bågar till just ditt ansikte, rätt färg och rätt komfort. Men om vi ska vara riktigt ärliga, så är ju det viktigaste i ett par glasögon själva glasen. Och något som många vet är ju att skärmar påverkar ögonen, speciellt mobilskärmar och datorskärmar. Du har säkert hört talas om datorglasögon, men har du hört talas om glasögon till Mobil & Smartphone?

Vi spenderar mer och mer tid framför våra mobilskärmar, och dessa skärmar har med tiden blivit mindre men med högre upplösning. Och med tiden och utvecklingen har vi förändrat vårt visuella beteende. Det är därför väldigt viktigt att vi anpassar oss efter den här förändringen i våra liv eftersom våra ögon kanske inte har hängt med i svängarna, och därför är Carl Zeiss-glas kanske något för dig och dina ansträngda ögon.

Påverkar alla åldrar

Specifika och komplicerade glas kanske inte känns som något du behöver om du är i 20-årsåldern. Men det är inte sant. Datorglasögon och glasögon till Mobil & Smartphone är något för alla åldrar, kanske är det till och med så att det behövs ännu mer i den yngre generationen som ofta spenderar mera tid framför olika skärmar. Det finns ingen specifik ålder på digitalt ansträngda ögon eftersom mycket skärmtid helt enkelt inte är bra för ögonen, oavsett ålder.

20+: I din ålder är det viktigt att se tydligt, så att du kan växla mellan din skärm och din omgivning.Oavsett om du är närsynt eller översynt och har glasögon eller inte, så kan dina ögon kännasansträngda vid dagens slut.

30+: Om du är mellan 30-39 år börjar du troligen uppleva ögontrötthet. Oavsett om är närsynt elleröversynt och har digitala glasögon eller inte, så kanske du upplever ögontrötthet vid dagens slut.

40+: Du behöver troligen använda läsglasögon nu. Oavsett om du är närsynt eller översynt, kan dinaögon du behöva stöd.

50+: I din ålder kanske du redan har progressiva glas eller flerstyrkeglas, som kombinerar din styrkaför nära håll, mellanavstånd och långt avstånd i ett enda glas. Oavsett om du är översynt eller närsyntså behöver du glas som ger en mjuk övergång mellan alla synområden.

Symtom

Om det är så att du ofta känner dig trött i ögonen och att ögonen känns ansträngda, har svårt att fokusera, ibland har torra eller röda ögon, då kanske för mycket skärmtid har påverkat dina ögon negativt och du behöver nya glas. Du kan diskutera dina symtom med oss så kan vi hjälpa dig.

Fördelar med Zeiss och Smartlife

Glasen Zeiss Smartlife är skapade för att du ska kunna se tydligt på nära och långt avstånd och i en av testerna sa 88 % att de upplevde avslappnat seende på alla avstånd. Alla Carl Zeiss-glas kommer nu även med fullt UV-skydd.

Min synprofil

För att enkelt hitta rätt glas till dig, har ZEISS Vision Profile skapats för göra en unik synprofil till dig som tar hänsyn till din livsstil och ditt synfel. Den skickas sedan enkelt direkt till din butik så att ditt syntest senare kan göras så effektivt som möjligt.

Gamla stan


NorrlandsgatanLäs mer om Carl Zeiss-glas här.