Glas

Glas

Glastyper

Vi på Bågar & Glas har valt Carl Zeiss som huvudleverantör, ett internationellt, ledande, teknikföretag inom optik och optoelektronik som har levererat kvalitetsglas sedan företaget startades 1846.

På marknaden finns det en mängd olika typer av glas som är anpassade för diverse behov och synfel. Då dagens digitala samhälle ställer höga krav på våra ögon, är det viktigt att välja rätt glas och behandlingar, på så sätt får du ett mer komfortabelt seende. För oss på Bågar & Glas är det grundläggande i vårt arbete att erbjuda det senaste och bästa marknaden har att erbjuda. Vi vägleder dig till glas som passar för just dina ögon och behov utifrån resultatet av din synundersökning.

Progressiva glas: Moderna och avancerade glas för dig som behöver olika styrkor för avstånd eller nära håll. Glas där styrkan steglöst ändras mellan avstånds- och närseendet.

Rums/Närprogressiva glas: Dessa glas anpassas efter dina arbetsuppgifter, önskemål och arbetsavståndet. Glas justerade för just ditt arbete ger dig ett bekvämt seende.

Enkelslipade glas: För när- och översynta användare. Glas som har samma styrka över hela glasytan.

Digitala glas: Dessa glas är speciellt framtagna med hänsyn till hur vi i dagens samhälle använder mobiler och surfplattor i stor utsträckning. De har en avlastande del i den nedre delen av glaset.

Solglas med din styrka: UV-skydd, säker stil och tydligt seende utomhus får du med slipade solglas. Solglasen kan vara enfärgade, gradalfärgade eller ha spegelglas. De kan också skifta i färgstyrka beroende på ljusförhållandena utomhus eller vara polariserande och motverkar då de ljusreflexer och speglingar som uppstår när solens strålar träffar våta vägbanor, vattenytor eller metallytor.

Fullt UV skydd även i klara glas: Alla vanliga glasögonglas från ZEISS har UV-skydd på samma nivå som de bästa solglasögonen – fullt UV-skydd upp till 400 nm.