skip to Main Content

Vi på Bågar & Glas har valt Carl Zeiss som huvudleverantör, ett internationellt, ledande, teknikföretag inom optik och optoelektronik som har levererat kvalitetsglas sedan företaget startades 1846.

På marknaden finns det en mängd olika typer av glas som är anpassade för diverse behov och synfel. Då dagens digitala samhälle ställer höga krav på våra ögon, är det viktigt att välja rätt glas och behandlingar, på så sätt får du ett mer komfortabelt seende. För oss på Bågar & Glas är det grundläggande i vårt arbete att erbjuda det senaste och bästa marknaden har att erbjuda. Vi vägleder dig till glas som passar för just dina ögon och behov utifrån resultatet av din synundersökning.

Progressiva glas: Moderna och avancerade glas för dig som behöver olika styrkor för avstånd eller nära håll. Glas där styrkan steglöst ändras mellan avstånds- och närseendet.

Rums/Närprogressiva glas: Dessa glas anpassas efter dina arbetsuppgifter, önskemål och arbetsavståndet. Glas justerade för just ditt arbete ger dig ett bekvämt seende. 

Enkelslipade glas: För när- och översynta användare. Glas som har samma styrka över hela glasytan.

Digitala glas: Detta glas är speciellt framtagna med hänsyn till hur vi i dagens samhälle använder mobiler och surfplattor i stor utsträckning. De har en avlastande del i den nedre delen av glaset.

Ett aktuellt urval av tekniker och specialglas från Carl Zeiss som Bågar & Glas erbjuder:

Maximal synkapacitet med Zeiss i.Scription® 

Zeiss har utvecklat en helt ny teknik för att få ut maximalt av din synkapacitet – i.Scription. Tekniken innebär att vi kan ordinera ett mer exakt precisionsglas skräddarsytt till just dina ögon. Med i.Scription stärks användarens kontrastseende, färgseende och mörkerseende. Balansen mellan ögonen blir bättre och framförallt blir synkvalitén högre! Detta tillägg går att få på alla Zeiss glas och är något vi är stolta att kunna erbjuda våra kunder.

Intresserad av att maximera ditt seende vid bilkörning? DriveSafe® är glaset för dig!  

Zeiss Drivesafe är ett allroundglas med utökad prestanda för framförallt bilkörning och är utvecklad med en teknologi som Zeiss är helt ensam om. Glaset ger ett bättre seende vid dåliga ljusförhållanden och den speciella Drivesafe ytbehandlingen minskar bländning från mötande bilar nattetid. Glaset förenklar även fokuseringen vid byte mellan instrumentpanel och speglar. DriveSafe finns både som avståndsglas och progressivt glas. Det progressiva glaset har betydligt större del för mellanavstånd och även större synområde för längre avstånd. Detta underlättar väsentligt vid bilkörning.

Snabba byten mellan mobila enheter och avståndsseende – Zeiss Digital Lens® underlättar!

Den omfattade ökningen av digitala enheter är utmanande för det mänskliga ögat. Det innebär att vi byter från avståndseende till närseende väldigt mycket mer, vilket tröttar ut ögat. Därför har Zeiss tagit fram ett glas som minskar ögats digitala stress. Glaset ger ett avslappnande seende på nära håll och hjälper ögat att ställa om mellan avstånd och närseende. Glasen är inte bara perfekta för digitala enheter utan även för att läsa böcker och tidningar.

Zeiss Indiviual 2® – Det mest avancerade progressiva glaset!

Individual 2 är Zeiss mest individanpassade progressiva glas. Glasen tar hänsyn till vilken båge du valt, ditt ansikte, samt i vilket sammanhang du ska använda glasen. Helt enkelt skräddarsydda för just dig och anpassade för dina vardagsaktiviteter. Du får en kortare tillvänjning av de nya glasen och behöver inte vrida på huvudet lika mycket för att fokusera. Seendet blir mer naturligt och avslappnat. 

Zeiss EnergizeMe® – glas speciellt framtagna för kontaktlinsbärare!

EnergizeMe är den bekväma glasögonlösningen för alla som använder kontaktlinser och vill pigga upp sina ögon. EnergizeMe har en speciell design som är anpassad till de specifika ögonrörelserna hos kontaktlinsbärare. Alla EnergizeMe glasen levereras med Digital Inside Technology® som ger ett avslappnat och kristallklart seende och med Duravision Blueprotect® som minskar bländningen från digitala enheter och digital ögonstress. Behandlingen blockerar det potentiellt skadliga blå-violetta ljuset som genereras av digitala enheter och LED-lampor och förhindrar därmed att ljuset når ögat. Varför använda bara kontaktlinser när du kan kombinera linsbärande med glasögon anpassade för din livsstil?

Skydda dina ögon från blå-violett ljus med Zeiss BlueProtect®!

DuraVision BlueProtect är en ytbehandling speciellt utvecklad för människor som vistas mycket inomhus och utsätts för blå-violett ljus från LED-lampor, TV-apparater, datorer eller läsplattor. Ytbehandlingen blockerar det potentiellt farliga blå-violetta ljuset. Spenderar du mycket tid framför en skärm? Då rekommenderar vi BlueProtect ytbehandling på dina nästa glasögon! 

Back To Top