omslag1

Trender solglasögon – sommaren 2021

Äntligen är sommaren officiellt här, och Team Bågar & Glas kan inte tänka sig ett bättre sätt att fira detta än med ett par, eller varför inte flera par solglasögon! 

Men hur ska vi tänka modemässigt denna säsong? Det är med glädje vi meddelar att våren och sommaren 2021 är allt möjligt. Vi öppnar upp för ett stort spektrum av stilar och det allra viktigaste, som vi alltid poängterar på Bågar & Glas: Utgå från dig själv och vad du vill utstråla. Du ska känna dig som ett med dina brillor!

Det finns ingen specifik stil på våra hyllor utan mycket variation både vad gäller färger och former.

 

Glas med färger

På tal om färg så kan vi urskönja en tydlig trend och det är toningen på glasen som inte längre behöver vara de traditionella bruna, grå eller gröna. Vi öppnar upp för hela regnbågen och färgerna gör entré i form av olika gradalfärgade glas. Det kan alltså vara flera färger i glaset men även en monoton färg. Vi slår ett slag för färgen lila, men även rosa, röda och blå linser är inte fel. Glasen är ofta inte så mörkt färgade. Nu vill vi se ögonen bakom linserna!

Det viktigaste är dock att välja den färg som passar dej och din hudfärg bäst, blir du osäker på vilken färg det är hjälper vi dig mer än gärna. 

Våga stort och extravagant

Formerna på vårens solglasögon varierar från tidigt 50-tal till tidigt 2000-tal. Stora extravaganta former a la Audrey Hepburn i Breakfast at Tiffanys kombineras med mindre cat eye formade bågar. Klassiska aviator (gärna med lätt färgade glas) och runda former är helt rätt. Även mer boxiga och kantiga modeller visas upp. Metall eller acetat? Vilket som går bra men vi ska poängtera att denna säsong ligger fokus på acetat som material.

  

   

Som kvinna är det nu hög tid att framhäva just det i form av kvinnliga modeller med en uppåtgående silhouette. Stort eller smått spelar ingen roll. Välj det som passar dig, din ansiktsform och din stil bäst!

  

 

Inspiration från klassiker

Den tidlösa modellen som Cary Grant bär i filmen North by Northwest är omåttligt populär och replikan finns så klart hos oss gjord av Oliver Peoples tillsammans med Cary Grants dotter. Modellen heter passande just Cary Grant och finns i flera färger. Heja Oliver Peoples att ni tog upp den bollen!

 

Färger från New York

Att prata solglasögon utan att nämna märket Moscot är helt omöjligt enligt oss på Bågar & Glas. Moscot är det New York baserade märket som har levererat stil i fem generationer! Modellerna Lemtosh och Miltzen har vi för det mesta inne i alla färger och storlekar. Nu finns de också med limiterade färger på linserna. Gula, gröna, lila och blå glas. En palett den modemedvetne inte vill missa!

 

 

X ger tydliga och kraftiga former från Kalifornien

Vår största märke Garrett Leight håller alltid fanan högt när dem presenterar sina nyheter. Klassiskt mode med en tvist som uppenbarar sig i några av vårens nya modeller. Vi gillar Navarre som är en tydlig flört med tidigt 2000-tal. Kantig och lite mindre. Kombineras med ett violettfärgat glas.

 

 

Garrett Leight presenterar även en ny, mer ”bold” silhoutte av bästsäljarna Brooks, Hampton och Kinney. Addera ett X bakom dessa modellnamn så blir du serverad den nya lite kraftigare stilen. En bra uppgradering från de klassiska Garrett Leight orginalen.

    

 

Stil och elegans

I den mer extravaganta genren hittar du Dita Eyewear. En fantastiskt välgjord produkt som signalerar stil och elegans. De klassiska Dita aviatormodellerna finns alltid i kollektionen. Så även de stora lyxiga, feminina acetatformerna. Har man koll så ser man direkt att det är en Dita!

 

 

 

Japanskt hantverk från Matsuda

I samma extravaganta genre som Dita finner du även Matsuda. En juvel bland de japanskproducerade märkena. Klassiska former som flörtar en hel del med 80- och 90-talet. Tänk de runda solglasögonen som Jean Reno bar i filmen Léon och du får en idé om Matsuda’s identitet.

 

Limiterade bågar från Jacques Mari Mage

Ett relativt nytt tillskott på Bågar & Glas är Los Angeles baserade märket Jacques Marie Mage. Dessa unika bågar produceras i Japan. Jacques Marie Mage tillverkas i de bästa materialen och hantverket utförs utan att göra avkall på något. Limiterad upplaga av alla bågar gör att vi har en kölista med kunder som vill bära just sin Jacques Marie Mage. Jacques använder sig själv av ord som big, bold and beautiful. Det här precis vad detta märke handlar om. Bågarna inger en väldigt stark och kraftfull karaktär, och de är fantastiskt fina. Vill du sticka ut och synas, kör på Jaques Marie Mage. I år slår vi ett slag för den personliga favoriten modellen Enzo.

  

 

Som sagt, nu skiner solen och båda våra butiker är fulla av solglasögon inför sommaren. Kom förbi när det passar så ska vi hjälpa er att hitta ett eller två par som passar just dig och vad du vill utstråla. Hör gärna av er ifall nu har egna funderingar. Vi är här för att hjälpa er!

Vi ses snart!

 

 

Läs mer om våra märken

Tillbaka till Nyheter / Blogg

Tillbaka till Huvudmenyn