Banner 2

Limiterade solglasögon från Terminator 2 – Matsuda 2809H

Matsuda har nu släppt solglasögonen 2809H-V2 igen, 30 år efter att Linda Hamiltons karaktär Sarah Conner bar bågarna i en av filmhistoriens största klassiker, Terminator 2. Denna extremt limiterade utgåva är främst framtagen för samlare, glasögon connoisseurer och personer som värdesätter en unik identitet. Bågen är ett exceptionellt hantverk som endast har tillverkats i 500 exemplar i varje färg, där varje båge är ingraverad med sitt individuella serienummer. Matsuda 2809H-V2, som har blivit en av märkets mest ikoniska modeller är framtagen i år för att fira 30 års jubiléet av Terminator 2.

Japanskt hantverk

Grundaren Mitsuhiro Matsuda föddes 1934 i Tokyo, och var som ung en av Japans ledande modedesigners. När han senare flyttade till Paris blev han förälskad i art deco, specifikt det industriella metallarbetet från sent 1800-tal samt detaljerna i gotiska katedraler. Mitsuhiro släppte sin första glasögonkollektion 1989. Alla Matsudas bågar tillverkas än i dag för hand i deras fabrik i Fukui. I en värld där snabb produktion efterfrågas har Matsuda valt att förankra sig i traditionen av ett Japanskt hantverk, med sitt unika arv av att kombinera handgjorda tekniker och innovativ teknologi. Totalt krävs över 250 separata steg för att producera varje enskild båge. De strävar hela tiden efter en perfekt process som ska börjar med det bästa materialet för att sedan sluta som ett konstverk som kan betraktas och beundras för all framtid. Matsuda gör verkligen ett fantastiskt arbete, det har hela världen fått skåda. Det Japanska märket har gjort sig förtjänt av en självklar plats bland världens high-end luxury eyewear brands på grund av sitt enastående hantverk, öga för detaljer, design och användning av graverade metaller.

 

Terminator 2

Efter att Matsuda lanserades 1989 blev deras glasögon snabbt populära inom både mode och filmindustrin. Bågarna prydde snabbt flertalet omslag på världens modemagasin, samt dök upp i Hollywoodproduktioner som 90-tals klassikerna Boomerang och Beetle Juice. Dock kom det största genomslaget 1991 när filmen Terminator 2 – Judgment Day släpptes och Linda Hamiltons karaktär Sarah Conner bar Matsudas bågar då hon tillsammans med cyborgen spelad av Arnold Schwarzenegger kämpade för att beskydda hennes son, och den framtida ledaren av motståndsrörelsen John Conner, från den mer avancerade terminatorn T-1000. Terminator 2 blev en otrolig succé världen över och är än idag kallad en av världens bästa uppföljare. Det är idag 30 år sedan filmen hade premiär, och detta firar Matsuda genom att släppa en ny limiterad version av samma solglasögon som användes i filmen.

 

Limiterad produktion

Matsuda bågarna 2809H version 2 är producerad i en extremt limiterad upplaga. Endast 500 par av varje färg har släppts världen över. 2809H släpptes ursprungligen 1989 och accentuerar både de andliga och de invecklade fysiska detaljerna som utgör Matsudas DNA. Den här begränsade upplagan har avtagbara sidosköldar inspirerade av gotisk romantik och art nouveau-design, ett läderögonband samt kommer i en specialförpackning. Priset på bågarna är 15´000 SEK. Att ta fram en båge tar över 100 timmar för 11 hantverkare där gravering, stansning, skärning, lödning, plätering och montering är en del av momenten som krävs för att färdigställa modell 2809H.   

   

Finns nu i butik 

Matsuda 2809H är en fantastiskt fin båge, ett riktigt hantverk. Varje del och accessoar är framtagen av de absolut bästa och främsta i Japan inom sitt område. 2809H-V2 är främst framtagen för samlare, glasögon connoisseurer och personer som verkligen värdesätter en unik identitet. Men vilket förhållande du än må ha till solglasögon tycker vi att ni ska ta chansen att komma förbi för att titta och prova dem. Bågarna är verkligen en produkt utöver det vanliga, de är ett konstverk. Vi har bågen på display i båda våra butiker i begränsad upplaga. Välkommen in!

För att utforska våra alla glasögonmodeller i vårt Showroom.

Ta mig tillbaka till fler nyheter / blogg inlägg.

Ta mig tillbaka till förstasidan på bagarglas.se