Skärmavbild 2021-03-11 kl. 13.54.10

Garrett Leight California Optical – arvet lever vidare

Med Venice i sitt hjärta och med glasögon design i blodet, har Garrett Leight lyckats överträffa allas förväntingar, till och med sin fars. Möt designern och ägaren till Garrett Leight California Optical, GLCO.

Garrett Leight föddes i Venice, Kalifornien, 1984. Redan som liten fick han en ovärderlig inblick i glasögonbranschen genom sin far, grundare till det prestigefyllda märket Oliver Peoples.  Garrett tog själv sitt första jobb på Oliver Peoples men upptäckte snabbt att han kände en stark glöd för entreprenörskap och även ett stort behov att använda sin kreativitet till att skapa någonting själv.

      

Den 6 november 2009 öppnade Garrett sin egen butik på Abbot Kinney Boulevard i Venice. Trotts de noga utvalda märkena han sålde representerade de inte hans egen livsstil. I butiken fanns även vintagebågar, men när lagret ofta sinade föddes tanken på att skapa ett eget märke som kunde möta den stora efterfrågan. I Garretts huvud fanns en idé om att ge liv till ett märke som flirtade med det ikoniska samtidigt som det representerade det innovativa på marknaden.

     

Året efter, 2010, lanserades den första kollektionen för märket som fått sitt namn efter grundaren:  Garrett Leight California Optical (GLCO). Inspirationen kom från de kunder som handlat i butiken. Garrett har själv beskrivit dem som ”coola, intellektuella, lokala människor med häftiga intressen och jobb, men som självmant flyger under radarn. Dessa människor är kärnan av kreativiteten i Venice.”

      

Garrett Leights första kollektion mottogs med öppna armar av de få insatta. För att nå ut till den breda massan valde företaget att gå en annan väg än att skapa samarbeten med betalda influencers. Garrett skapade kontakt med stylister som han personligen trodde skulle älska hans bågar. Han hade rätt och marknadsföringen kom på så sätt gratis. Det tog inte lång tid innan bågarna började synas på några av världens mest kända och inflytelserika personer som Joaquin Pheonix, Lady Gaga, Jeff Bezos, Brad Pitt och Leonardo DiCaprio.

      

Den första modellen, Hampton, är lika populär idag som då företaget startades. Som en hyllning kom den i en ny tappning lagom till 10-årsjubileet. Hampton X har en kraftigare acetat och en specialnit i fronten inspirerad av GLCO-loggan. ”It’s a bold, statement-making silhouette.” Vi har självklart både Hampton i originalutförandet och Hampton X i våra butiker. Vi älskar den både som vanliga glasögon och solisar.

GLCO skapar återkommande modeller som blir en del av dig. En tidlös design som sticker ut i sin stilsäkerhet! Söker du ett märke som inte är så pretentiöst rekommenderar vi dig att bekanta dig med detta. Vi på Bågar & Glas är stolta över att vara en av få butiker att föra detta suveräna koncept!

12-17 april har vi hela Garrett Leight kollektionen på plats i Gamla Stan butiken. Är du intresserad av en visning, klicka här!