Terminalglasögon-–-ögonens-kontorsstol

Terminalglasögon – ögonens kontorsstol

Hur vet jag om jag behöver terminalglasögon?

Känner du igen dig i symptom som svidande ögon, huvudvärk eller obekväm syn?

Detta kallas för astenopia och är ofta symptom för överansträngda ögon, vilket är vanligt då vi tittar (för) mycket på skärmar.

Vem får skaffa terminalglasögon?

Krävs det minst en timme per arbetsdag framför skärm så har arbetsgivare skyldighet att tillgodose sin anställde med en synundersökning och eventuella terminalglasögon.

Vad är det för skillnad på terminalglasögon och mina vanliga brillor?

Tänk dig att sitta på en hård trästol hela din arbetsdag: AJ! – en kontorsstol ger din kropp avlastning och stöttning. Terminalglasögon är i samma syfte, men för musklerna i och kring dina ögon. Ett arbetsredskap.

För det är ju så att våra kroppar och ögon inte är anpassade att sitta stilla och fokusera på digitala enheter i flera timmar per dag. Inuti ögat finns en lins som är bra på att växla fokus mellan olika avstånd, detta styrs av en muskel. Vid skärmarbete är den muskeln aktiv i flera timmar och det kan ge värk, suddig syn, svidande ögon…

Så vad gör jag om mina ögon känns ansträngda?

Då är du välkommen att boka en synundersökning hos oss. Våra optiker kommer vid undersökningen att ta fram styrkor för ditt behov och vi hjälper dig såklart att finna en snygg båge.

Glasen anpassas efter dina behov. Kanske är det skönt med lite tonade glas, skärpa på flera avstånd eller ett filter mot det skarpa blåa skenet. På Bågar & Glas ser vi till att du blir nöjd!

Klicka här för att boka tid!